Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

2006

TEGYVUOJA TEATRAS

            Pirmoji Lietuvos mėgėjų teatro šventė TEGYVUOJA TEATRAS, skirta tarptautinei Teatro dienai, surengta  2006 m. kovo 18 d. Panevėžio apskrityje, Rokiškio rajono  kultūros centre. Tada buvo pagerbti 28 teatro kūrėjai iš 13-kos Lietuvos miestų ir rajonų: Vilniaus, Palangos, Gargždų, Trakų, Pasvalio, Rokiškio, Mažeikių, Jonavos, Ignalinos, Utenos, Jurbarko, Kėdainių, Visagino. Dalyvavo mėgėjų teatrų režisieriai ir aktoriai: iš Šiaulių, Joniškio, Kelmės, Rokiškio rajonų, svečiai iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių. Šventės rengimo estafetę iš Panevėžio apskrities perėmė Šiaulių apskrities atstovai. Visiems kandidatams į dešimt teatro nominacijų įteikti diplomai, o laureatams - specialūs prizai.


I. Nominacija
RYŠKIAUSIA SEZONO MOTERS EPIZODINIO VAIDMENS ATLIKĖJA

Gražina ABUKEVIČIENĖ už Viešnelės vaidmenį Vilniaus senjorų teatro spektaklyje K. Ostrausko „Balys iš Baibokų“ (Režisierius Ferdinandas Jakšys)


II. Nominacija RYŠKIAUSIAS SEZONO VYRO EPIZODINIO VAIDMENS ATLIKĖJAS

Vytautas MIKALAUSKAS už smuklės šeimininko vaidmenį Trakų karališkojo rūmų teatro spektaklyje Dž. Deriono ir D. Vasermano „Žmogus iš La Mančos“ (Režisierius Stasys Dimbelis)



III. Nominacija
RYŠKIAUSIA SEZONO AKTORĖ

Daiva GEDVILIENĖ už  Šen Te / Šui Ta vaidmenį Mažeikių kultūros centro mėgėjų teatro trupės „Visavi“ spektaklyje pagal B.Brechto „Geras žmogus iš Sezuano“ (Režisierė Daiva Gedvilienė)


IV. Nominacija
  RYŠKIAUSIAS SEZONO AKTORIUS

Remigijus VIESULAS už Balio Sruogos vaidmenį Vilniaus senjorų teatro spektaklyje K. Ostrausko „Balys iš Baibokų“ (Režisierius Ferdinandas Jakšys)


V. Nominacija
  ĮDOMIAUSIA SEZONO SCENOGRAFIJA

Rytas JURGELIS už scenografiją Palangos „Grubiojo“ teatro spektakliui J. Bergmano „Paskutinis kavalierius“ (Režisierius Virginijus Milinis)



VI. Nominacija
RYŠKIAUSIAS SEZONO DEBIUTAS

Ignalinos suaugusiųjų teatro spektaklis R. Solncevo „Apie meilę“ (Režisierė Ingrida Gudonienė)




VII. Nominacija
ĮDOMIAUSIA SEZONO NACIONALINĖS DRAMATURGIJOS INTERPRETACIJA

Utenos kultūros centro „Žaliaduonių“ teatro spektaklis „Atodangos“ Ričardo  Kalyčio romano „Verksmo vieta“ motyvais (Režisierė Alma Eigerdienė)


VIII. Nominacija RYŠKIAUSIAS SEZONO EKSPERIMENTAS

Kėdainių teatro dirbtuvių „Logos“ spektaklis „Tanatas. End“ pagal J. Sartro „Už uždarų durų“ (Režisierius Feliksas Paulauskas)




IX. Nominacija
ĮDOMIAUSIAS SEZONO SPEKTAKLIS

Rokiškio liaudies teatro spektaklis J. Marcinkevičiaus „Erelnyčia“ (Režisierius Jonas Buziliauskas)




X. Nominacija
UŽ NUOPELNUS LIETUVOS MĖGĖJŲ TEATRUI

Dramaturgas Regimantas KAŠKAUSKAS


Šventės vėliava perduodama Šiaulių apskričiai.