Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Dudutis 2010

 

I skudučių ansamblių festivalis „Dudutis 2010“

 

Skudutininkų festivalis organizuojamas siekiant skatinti tradicinių, ypač rečiau naudojamų, lietuviškų instrumentų kolektyvų veiklą. 
 
Pirmą kartą, 2010 m., jį organizavo Lietuvos liaudies kultūros centras ir Utenos kultūros centras.

Festivalio tikslai: puoselėti skudučių grojimo tradiciją, aktyvinti skudutininkų judėjimą, remti veikiančius ir naujai susikūrusius ansamblius, skatinti kurti naujus ansamblius. Šiuo renginiu buvo tikimasi suteikti pozityvų veiklos impulsą ansamblių vadovams, palaikyti jų entuziazmą ir pastangas, kelti meninį lygį, ieškoti naujo repertuaro, aktyvinti koncertinę veiklą, pasidalyti patirtimi.

Į festivalį atvyko ansambliai iš Akmenės, Alytaus, Anykščių, Biržų, Jonavos, Jurbarko, Kauno, Klaipėdos, Utenos, Vilniaus rajonų ir miestų. Tai buvo bendrojo lavinimo mokyklų, muzikos mokyklų ir universitetų skudutininkai, jie atliko tradicinį ir autorinį repertuarus.

Garbiausias festivalio svečias ir dalyvis buvo skudučių ir jų muzikos tyrinėtojas, menotyrininkas, profesorius Algirdas Vyžintas.

Be skudutininkų ansamblių, koncertinėje programoje taip pat galėjome grožėtis Utenos krašto meno kolektyvais: kultūros centro folkloro ansamblio „Utauta”, vaikų  lopšelio-darželio „Želmenėlis“ folkloro ansamblio „Kupolytė”, muzikos mokyklos kvarteto „Mums gerai“, Dauniškio gimnazijos ragininkų pasirodymais.

Kūriniai skudučiams

Renginio akimirkos: