Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

„Atspindžiai 2016“

Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų
apžiūra-šventė „Atspindžiai 2016“

Apie „Atspindžius

Raštas

Raštas II

Nuostatai

Dalyvio anketa

I turo protokolas

Programos

Baigiamoji šventė Telšiuose

Baigiamoji šventė Šeduvoje

REZULTATAI

Prasideda Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų festivalis „Atspindžiai“

Kaip ir kasmet, šį rudenį duris į teatro pasaulį atveria didžiausia Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų apžiūra-šventė „Atspindžiai“ – spalį ir lapkritį vyksiančiuose regioniniuose turuose bus parodyti net 85 spektakliai.

Festivalis kvies žiūrovus pasižiūrėti ir palyginti įvairių autorių, skirtingų žanrų, stilių spektaklius, kuriuose vaidina mėgėjai – pačių įvairiausių profesijų žmonės, mylintys ir mėgstantys teatrą. Spalio 14–15 d. Biržų kultūros centre pasirodys Biržų, Pasvalio, Kupiškio, Joniškio ir Vilniaus kolektyvai.

„Atspindžiuose“ galima pamatyti tai, kaip ir kuo gyvena mėgėjų teatrai, kokias problemas jie sprendžia. Lietuvoje yra daug  įvairių mėgėjų teatrų, talentingų režisierių ir aktorių, sugebančių pradžiuginti  save ir žiūrovus nauju spektakliu. Šioje apžiūroje visada vaidinami patys naujausi spektakliai, o  baigiamojoje šventėje – ryškiausi ir meniškiausi sezono darbai“, – pasakojo Lietuvos nacionalinio kultūros centro teatro poskyrio vadovė Irena Maciulevičienė.

Geriausiai pasirodę kolektyvai dalyvaus baigiamojoje šventėje: miestų ir rajonų centrų teatrai gruodžio 3–4 d. vaidins Telšių Žemaitės dramos teatre, miestelių ir kaimų – gruodžio 10–11 d. Šeduvos kultūros ir amatų centre.

Šiemet Lietuvos nacionalinis kultūros centras rengia jau XXIII mėgėjų teatrų apžiūrą. Nuo 1991 m. šventėje „Atspindžiai“ parodyta daugiau kaip 600 spektaklių, sukurta per 7000 vaidmenų.

Daugiau informacijos:
Irena Maciulevičienė