Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Europos lietuvių kultūros dienos 2023

 

2023 m. rugsėjo 15–17 d. Hiutenfelde (Vokietija) vyks Europos lietuvių kultūros dienos

Renginys, skirtas Europos lietuvių kultūrinei veiklai skatinti ir puoselėti, kasmet keliauja po skirtingas Europos šalis ir šiemet pagrindinį dėmesį skiria jubiliejinei 2024–aisiais metais šimtmetį minėsiančiai Lietuvos dainų šventei „Kad giria žaliuotų“.

Europos lietuvių kultūros dienų metu vyks meno kolektyvų jungtinės Dainų šventės programos dirbtuvės ir pasirodymai, draugystės vakaronės, diskusijos apie lietuviškos kultūros puoselėjimą diasporoje ir lietuvių kultūros pristatymas Vokietijos visuomenei Rennhof’o pilies 170-ojo gimtadienio šventėje.

Į renginį Hiutenfelde planuoja atvykti net 240 dalyvių. Tris dienas truksiančioje šventėje dalyvaus Europos kraštų lietuvių bendruomenių pirmininkai, kultūrinės veiklos organizatoriai, kuratoriai, meno kolektyvai iš Švedijos, Šveicarijos, Belgijos, Norvegijos, Airijos, Jungtinės Karalystės, Liuksemburgo, Vokietijos, Lenkijos bei Lietuvos institucijų atstovai.  

Pasirodymus rengs folkloro ansambliai: „Saduto“ iš Londono, „Rasos“ iš Briuselio, „Bitkrėslė“ iš Stokholmo, „Gabija“ iš Oslo, vokaliniai ansambliai: „Šeimyna“ iš Roglando, „Laisvė“ (JK), chorai: „Be lietaus“ iš Briuselio, „Rasa“ iš Ciuricho, „Gausa“ iš Londono, „Ridigdo“ iš Štutgarto, „Baltija“ iš Rogalando, šokių kolektyvai: „Gintaras“ iš Hamburgo, „Vėtrungė“ iš Lidso, „Suktinis“ iš Dublino, „Lietuvonis“ iš Briuselio, „Karaliūnai“ (JK), „Jorė“ iš Rogalando, „Baltija“ iš Stokholmo, „Vyčiai“ iš Punsko. 

 

RENGINIO PROGRAMA

Programa dalyviams

Apie renginį

Dėl apgyvendinimo kreiptis: Asta Korinth elkd2023@vlbe.org

Renginio programos klausimais: jurga.gailiute@lnkc.lt

Kitais klausimais: Dalia.Henke@plb.lt  arba Jūratė.Caspersen@plb.lt

Renginį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras, Vokietijos lietuvių bendruomenė, Pasaulio lietuvių bendruomenė.