Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Dainų šventės Šokių diena kvies keliauti Amžių tiltais
2024-07-05


Liepos 5 d. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks šimtmečio Dainų šventės šokių dienos koncertas „Amžių tiltais“. Šokių dienos pasirodymai rengiami 13.00 ir 21.00 val.

Šokių dienos koncertas žiūrovus kaskart stebina atlikėjų masiškumu – aikštėje pasirodo net 9000 atlikėjų. Šokėjai aikštėje kuria įspūdingas kompozicijas, o žiūrovų akys laksto, bandydamos sugauti sukinius, žingsnelius, rankų mostus. Kompozicijos atliekama taip organiškai, tarsi visi šokėjai kasdien repetuotų tūkstantiniame rate.

Šokių dienos koncertui pasirinktas tilto simbolis atlieps Dainų šventės pavadinime „Kad giria žaliuotų“ užkoduotus laiko tėkmės ir kaitos, būties prasmės suvokimo bei geriausių tautos ir Dainų švenčių tradicijos tęstinumo akcentus. Tautosakoje tiltas suprantamas kaip visa apimanti, daugiaprasmė žemės ir dangaus, žmonių ir dievų pasaulių, būties ir nebūties, pradžios ir pabaigos, tikro ir menamo, jaunystės ir senatvės, savos ir kitos kultūros jungtis.

Šokių dienos koncerto „Amžių tiltais“ programoje – keturių dalių visų amžiaus šokių grupių meniniai pasirodymai. Svarbiausia Šokių dienos programos idėja – amžinas savųjų tiltų ieškojimas, vedantis į žmogaus, gamtos, tautos ir valstybės darną.