Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Dainų šventės žygis aplankė Jonavą ir Lazdijus
2024-03-12


Per Lietuvą keliaujantis Dainų šventės žygis šventinį sav
aitgalį aplankė net du miestus – kovo 9 d. stabtelėjo Jonavoje, o kovo 11 d. iškilmingai suskambo Lazdijuose. Artėjančios Dainų šventės dalyvius ir jos belaukiančius žiūrovus į miestų aikštes sukvietęs renginys dovanojo ne tik pakilią nuotaiką bei puikius meno kolektyvų pasirodymus, bet ir pavasarišką, Lietuvos dainų šventės šimtmetį simbolizuojančią, šimto inkilų kėlimo akciją.

Šventiniuose renginiuose skambėjo įdomūs pasakojimai apie gražią ir turtingą šių kraštų dainų ir šokių tradiciją, koncertuose dalyvavo ir būsimos Dainų šventės repertuaro kūrinius atliko chorai, liaudiškų šokių kolektyvai, folkloro ansambliai iš Jonavos, Kauno, Kėdainių, Ukmergės, Lazdijų, Druskininkų, Alytaus, Varėnos, Birštono, Punsko ir Seinų. Žiūrovus ir dalyvius sveikino miestų merai, savivaldybių atstovai, Dainų šventės žygio organizatoriai. 

Tęsdamas kelionę per Lietuvą žygis kovo, balandžio mėnesiais aplankys Mažeikius, Anykščius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę.

Dainų šventės žygio tikslas – papasakoti, kaip augo, kito ir vystėsi ši šimtą metų tautą telkianti tradicija, pristatyti šalies miestų ir miestelių indėlį į šventės istoriją ir pakviesti atvykti į birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančią Lietuvos dainų šventę „Kad giria žaliuotų“.

Projekto organizatorius – Lietuvos nacionalinis kultūros centras.