Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Dėl koronaviruso Lietuvoje skelbiamas karantinas.
2020-03-15

 

Vadovaudamasi Vyriausybė sprendimu nuo kovo 16 iki 30 dienos visoje Lietuvos teritorijoje paskelbti karantiną, Kultūros ministerija atkreipia dėmesį, kad šiuo laikotarpiu draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų įstaigų lankymas bei fizinis lankytojų aptarnavimas ir įsigalioja visų atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamų renginių bei susibūrimų draudimas. 

Vyriausybės sprendimu nustatoma, kad karantino laikotarpiu viešojo sektoriaus valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje. Kartu Vyriausybės sprendime pažymima, kad privaloma užtikrinti būtinųjų neatidėliotinų funkcijų atlikimą. Privačiajam sektoriui rekomenduojama dirbti tokia pat darbo organizavimo forma kaip ir viešajame sektoriuje.

Lietuvos Respublikos piliečiams karantino laikotarpiu uždrausta išvykti iš Lietuvos Respublikos, išskyrus atvejus, kai jie grįžta į savo gyvenamąją vietą, vyksta į savo darbo vietą, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos vadovo ar jo įgalioto asmens leidimu.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val.

Kultūros ministerijos informacija