Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Dėmesio! Skelbiamas 2022 m. Dainų šventės keturių renginių programų ir scenarijų konkursas.
2019-04-03

 

KONKURSO NUOSTATAI

Atmintyje dar neišblėso praėjusią vasarą tūkstančių balsais skambėjusios, puoselėti pagarbą tėvynei, jos praeičiai ir žmonėms kvietusios dainų šventės „Vardan tos...“ garsai, o jos rengėjai jau pradeda ruoštis kitai Dainų šventei ir skelbia konkursą 2022 m. Lietuvos dainų šventės Ansamblių vakaro, Dainų ir Šokių dienų, pučiamųjų instrumentų orkestrų koncerto programoms ir scenarijui sukurti.

Lietuvos dainų šventės yra ne tik savo apimtimi, dalyvių ir žiūrovų skaičiumi didžiausias šalies renginys, bet ir unikali šventė, palaikanti tradicijas, užmezganti kartų dialogą. Šioje visą savaitę trunkančioje šventėje dalyvauja įvairiausio amžiaus žmones buriantys kolektyvai. Dainų šventės dalyvių geografija neapsiriboja vien Lietuva. Kasmet renginyje dalyvauja šimtai kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių, kuriose gyvenantys lietuviai puoselėja mūsų tautos tradicijas. 

Konkursu siekiama sukurti prasmingą, tradicijas ir modernias išraiškos priemones susiejantį, bendra idėja ir režisūriniu sprendimu grindžiamą meninį renginį, į šventės kūrimo procesą įtraukiant kūrybiškiausias profesionalių Lietuvos menininkų ir kūrėjų pajėgas.

Visos šventės programos turi atliepti 2022 m. Dainų šventės koncepciją, pabrėžiančią, kad esame veržlūs, gyvybingi, modernūs ir drauge vieninteliai tokie pasaulyje – ilgaamžė kultūros savastį išsaugojusi tauta, į antrą šimtmetį žengianti atsikūrusi valstybė. Programose taip pat turi atsispindėti svarbiausios dainų švenčių tradicijos nuostatos – puoselėti istorinę atmintį, kultūros tradicijas, ugdyti pilietiškumą.

Kas ketverius metus rengiama Dainų šventė įtraukta į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.