Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Druskininkuose nuvilnijo Dainų šventės Folkloro diena
2024-06-10

 

Birželio 8 d. Druskininkuose suskambo nuvilnijo šimtmetį mininčios Dainų šventės Folkloro diena „Rasi rasoj rasi“, atskleidusi liaudies dainos grožį, šokio smagumą, melodijų vingrumą ir sukvietusi per 800 folkloro atlikėjų iš visos Lietuvos.

„Dainų šventė – reiškinys, siejantis mus visus ypatinga jungtimi, perteikiantis ypatingą dvasią, atskleidžiantis gilias šaknis mūsų liaudies papročių, liaudies dainų, šokių – visa tai ir atsispindi Folkloro diena. Čia siekiama parodyti senąją, nepakitusią mūsų tradiciją, jos turtingumą ir įvairovę, nes ir mūsų šventės, ir kasdienybė prisotinta senųjų papročių, pasaulėžiūros, ilgaamžės išminties – iš jos mes galėtume dar daug ką perimti ir išsaugoti, kad mūsų gyvenimas būtų taikesnis, tvaresnis, žalesnis, draugiškesnis“, – pasakojo Folkloro dienos kūrybinės grupės vadovė Vida Šatkauskienė.

Kad giria žaliuotų“ – šiais žodžiais suskambės šimto metų sukaktį mininti Lietuvos dainų šventė, kviesdama juos suprasti ne kaip šūkį, o kaip mūsų bendruomenės tikslą. Birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune žiūrovai galės stebėti net 14 renginių programą, kurioje pasirodys 37 tūkstančiai dalyvių. Visą savaitę sostinėje vyksianti šventė taip pat pakvies dalyvauti įvairiose pramogose, išbandyti senuosius amatus.