Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Kviečiame užsienio lietuvių vaikus dalyvauti jaunųjų folkloro atlikėjų konkurse „Tramtatulis“
2023-01-09

 

2023 m. bus rengiamas X Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“, skirtas Vilniaus – Lietuvos valstybės sostinės – 700 metų sukakčiai paminėti. Konkurse kviečiami dalyvauti ir pasaulio lietuviai. Konkursu siekiama ugdyti jaunąją kartą – būsimuosius tautos tradicijų tęsėjus, liaudies kūrybos atlikėjus. Ne mažiau svarbu, kad vaikai ir jaunuoliai augtų savo regiono, krašto, jo kultūros puoselėtojais, patriotais, piliečiais.

Vaikai varžosi dainininkų (solistų, grupių, sutartinių atlikėjų), muzikantų (solistų bei įvairios sudėties grupių) ir pasakotojų kategorijose, keturiose amžiaus grupėse. 

• Konkurse dalyvauja 3–7 metų vaikai ir 1–12 klasių moksleiviai iš Lietuvos bei užsienio lietuvių bendruomenių.

• Konkurso dalyvių repertuarą sudaro du vienos rūšies liaudies kūriniai (tautosakos tekstai, liaudies dainos, sutartinės, tradicinė instrumentinė muzika), kurių bendra trukmė – iki 5 min..

• Pageidautina, kad dalyviai pagal galimybes rinktųsi liaudies dainas, pasakojimus, sakmes, legendas, kuriose minimas Vilniaus miestas, su juo susiję įvykiai, asmenybės, taip pat kitos Lietuvos valstybei, jos istorijai svarbios vietos, įvykiai, žmonės ir pan.

• Dalyvio paraiška, konkurso nuostatai, atlikėjų pasirodymų filmavimo ir siuntimo sąlygos ir detalesnė informacija: https://bit.ly/3GnGs2V

• Laukiame užsienio lietuvių bendruomenių dalyvių paraiškų drauge su sutikimais, filmuota medžiaga el. paštu: jurga.gailiute@lnkc.lt, iki 2023 m. kovo 15 d.