Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Lapkričio 5–6 d. Anykščiuose vyksta seminaras „Šiuolaikinės kultūros centro salės techninės galimybės: akustika, garsas, šviesa“.
2019-11-04

 

Anykščių kultūros centre lapkričio 5–6 d. vyksta kultūros centrų vadovų, renginių režisierių, koordinatorių, šviesų dailininkų ir garso režisierių seminaras, kurį, siekdamas užtikrinti efektyvų kultūros organizacijų valdymą, skatinti kultūros sektoriaus plėtrą, organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Seminare apie kultūros erdvių techninės įrangos projektavimą, sceninės įrangos poreikius ir galimybes pasakos Valstybinio jaunimo teatro Scenos tarnybų vadovas Viktoras Karpušenkovas, Kauno technologijos ir Vytauto didžiojo universitetų dėstytojas, garso režisierius Dalius Nomicas ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos garso režisierius Valdas Karpuška.

Akustikos problemas renginių erdvėse, pastatų akustinės kokybės reglamentavimą ir įvertinimą, modeliavimo metodus ir galimybes analizuos Lietuvos akustikų sąjungos prezidentas Marius Mickaitis, fizikos mokslų daktaras, akustikos ekspertas Rimtautas Piskarskas, patalpų akustikos ir akustinių produktų technologas Karolis Klimaitis.

Apie kultūros renginių apšvietimą ir įrangos komplektavimą pasakos šviesų dailininkas ir programuotojas, vienas iš renginių apšvietimo pradininkų Lietuvoje Aurelijus Pikūnas ir Lietuvos nacionalinio dramos teatro pastatymų dalies vadybininkas, renginių šviesų dailininkas Darius Malinauskas.

Seminare taip pat bus kalbama apie akustikos ir įgarsinimo įrangos santykį kultūrinių renginių erdvėse, aptartas kultūros ir meno renginių įgarsinimo organizavimas bei metodai, scenos renginių techninio personalo rengimas ir kvalifikacijos kėlimo galimybės.

Seminaro moderatoriai – Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa ir festivalių, teatro ir koncertinių renginių garso režisierius ir techninis koordinatorius Kastytis Narmontas.