LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Liepos 7 d. Kultūros ministrė susitiko su folkloro festivalio „Baltica" dalyviais ir rengėjais.
2017-07-07

Liepos 7 d. kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson susitiko su Tarptautinio folkloro festivalio „Baltica“ rengėjais ir dalyviais. Sveikindama festivalio dalyvius, atvykusius į Lietuvą iš įvairių pasaulio šalių, kultūros ministrė pabrėžė, kad festivalis jau daugelį metų nuosekliai vykdo gražią ir svarbią misiją – puoselėja ir stiprina žmonių ir valstybių tarpusavio ryšius.

„Šiais metais vykstantis festivalis „Baltica“ jau trisdešimtasis ir vyksta Lietuvoje, kuri prieš daugelį metų buvo šio prasmingo renginio iniciatorė. Nuoširdų ačiū už dalyvavimą festivalyje tariu puikiems kolektyvams iš Indijos, Korėjos, Japonijos, Ispanijos, Lenkijos, Ukrainos, Graikijos, Meksikos ir Brazilijos, Latvijos ir Estijos bei geriausiems Lietuvos folkloro ansambliams. Jūs pinat tvirtą draugystės ir supratimo tarp tautų vainiką“, – kalbėjo Liana Ruokytė-Jonsson.

Ministrė pabrėžė, kad ypatingai aktuali šių metų festivalio tema – „Gamta ir mes“, kuri svarbi kiekvienam žmogui, kur jis begyventų, kiekvienai valstybei ir visam pasauliui. „Santykis su gamta jautriai atsispindi įvairių tautų tradicijose, folklore, visą šį nematerialų turtą svarbu perduoti šių laikų visuomenei, kuri turi suvokti savo atsakomybę už visa tai, kas vyksta pasaulyje. Kultūros kalba yra pati suprantamiausia, skatinanti bendradarbiavimą ir kultūrų sklaidą“, – sakė ministrė.

Tarptautinis folkloro festivalis „Baltica“ – tai renginys, pamečiui vykstantis visose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bei skatinantis kultūrinį bendradarbiavimą. Festivalis „Baltica“ įtrauktas į CIOFF (Tarptautinio folkloro festivalių organizavimo taryba prie UNESCO) renginių tinklą.

Kultūros ministerijos informacija.