LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Lietuvos vakarų krašto dainų šventė 2023

Lietuvos vakarų krašto dainų šventė 2023

Š. m. birželio 10–11 d. Klaipėdoje plačiai nuskambėjo Lietuvos vakarų krašto dainų šventė, subūrusi net 320 meno kolektyvų – chorų, tautinių instrumentų orkestrų ir ansamblių, šokėjų, per 7500 dalyvių iš visos Lietuvos. Lietuvos vakarų krašto dainų šventė – vienas iš 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės pasirengimo etapų.

Vakarų krašto dainų šventė – tradicija, menanti turtingą ir prasmingą Lietuvos dainų švenčių vyksmą, aprėpianti Mažosios Lietuvos dainų švenčių patirtį, taip pat didelį Klaipėdos krašto indėlį į bendrą Lietuvos kultūros ir ypač Dainų švenčių istorijos aruodą.

2023 m. uostamiestis švenčia Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį. Tad ir šiųmetė šventė skirta šiai datai paminėti.

Lietuvos vakarų krašto dainų šventės tikslai labai aktualūs nūdienos kontekste – lietuviška daina ugdyti jaunąją kartą gėriui ir grožiui, skiepyti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos žmonėms, istorijai, kultūrai, puoselėti ir tęsti chorinio dainavimo bei Dainų švenčių tradicijas.

Šventės organizatoriai ir rengėjai – Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“, Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Lietuvos chorų sąjunga.

www.aukuras.org

 

 

2012 m. Lietuvos vakarų krašto dainų šventės akimirka