Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Paskelbti geriausi vaikų ir studentų dainų ir šokių ansambliai – konkurso „Jievaro tiltas" nugalėtojai.
2017-11-20

 

Šį savaitgalį Utena skambėjo nuo muzikos ir dainų, net dvi dienas čia vyko smagus ir spalvingas renginys – dainų ir šokių ansamblių konkursas „Jievaro tiltas“.

Lapkričio 18–19 d. į Utenos kultūros centrą iš visos Lietuvos susirinkę vaikų ir studentų ansambliai varžėsi dėl geriausiųjų vardo, konkurse taip pat buvo renkamas geriausiai pasirodęs liaudies instrumentų orkestras, liaudiškos muzikos kapela, šokėjų grupė, choras ar vokalinė grupė. Konkursinės programos kūriniai privalėjo remtis lietuvių liaudies muzika ir šokiu.

Akademinio jaunimo kategorijoje geriausiai pasirodė ir laureatais tapo Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, antra vieta skirta Lietuvos edukologijos universiteto dainų ir šokių ansambliui „Šviesa“.

Vaikų kategorijoje pirmą vietą užėmė Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“, antra vieta dalijosi Vilkaviškio muzikos mokyklos liaudies dainų ir šokių ansamblis „Siaustinis“ bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Ugnelė“, trečią vietą pelnė taip pat du kolektyvai: Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansamblis „Žirginėliai“  bei Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis“.

Ansamblius, atsižvelgus į tinkamą ir menišką šokių kompozicijų, muzikos kūrinių atlikimą, programų kūrybiškumą ir originalumą, vertino Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta ekspertų komisija: Lietuvos edukologijos universiteto profesorė, Lietuvos dainų švenčių meno vadovė Laimutė Kisielienė, Klaipėdos universiteto docentė Irena Nakienė, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos docentė kompozitorė Zita Bružaitė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorius Kęstutis Lipeika, Vilniaus mokytojų namų mišraus choro „Bel canto“ meno vadovas Egidijus Kaveckas ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro Choreografijos poskyrio vadovė Živilė Adomaitienė.

Gruodžio 2 d. konkursas vyks Vilkaviškio kultūros centre. Čia pasirodys suaugusiųjų dainų ir šokių ansambliai: Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Jūra“, Telšių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Mastis“, Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“, Alytaus miesto liaudies dainų ir šokių ansamblis „Dainava“, Kirtimų kultūros centro tautinių šokių ansamblis „Vilniaus Pynimėlis“, Vilniaus universiteto alumni dainų ir šokių ansamblis „Jievaras“.

 

     
     
     
     

Utenos kultūros centro nuotraukos