Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Paskelbti Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis 2019“ laureatai.
2019-06-03

 

Paskutinę pavasario dieną baigėsi ir mokinių tautodailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ paroda. Į Kėdainių krašto muziejaus Daugiakultūrį centrą suvažiavo mokiniai ir mokytojai iš visos Lietuvos. Nors parodos uždarymo šventės pradžia buvo 14 valandą, mokiniai po Kėdainius vaikščiojo jau gerokai anksčiau – visgi tai miestas, turintis ką parodyti miesto svečiams,  o ir pačią parodą visiems buvo smalsu aplankyti. Prasidėjus uždarymo šventei prigužėjo pilna salė: parodos dalyviai, jų mokytojai, palaikymo komandos, savivaldybių ir muziejų atstovai. Visi laukė akimirkos, kuomet sužinos, kas šiais metais „nuskynė“ Sidabro vainikėlius. Jų, kaip ir kasmet, buvo 6. Po tris iš dviejų amžiaus grupių.

Mažųjų amžiaus grupėje (9-14 metų) Sidabro vainikėliai įteikti:  

drožėjui Arijui Petrulėnui iš Kaišiadorių kultūros centro medžių drožėjų būrelio. Arijus parodai pristatė iš liepos medžio išdrožtą kompoziciją „Pavasario sėja“. Arijaus mokytojas Vidmantas Kapačiūnas.

 

juostų pynėjai Laurai Steponavičiūtei iš Kėdainių krašto muziejaus Tradicinio amatų centro Arnetų namų juostų audimo būrelio. Laura parodai pristatė 8 pintinių juostų kolekciją. Lauros mokytoja Loreta Steponavičienė.

keramikei Emai Bytautaitei iš Telšių „Atžalyno“ progimnazijos keramikos būrelio „Molinukai“. Ema parodai pateikė molinę prakartėlę iš 11 keramikinių dirbinių. Emos mokytoja Regina Aleksandravičienė.

 

Vyresniųjų amžiaus grupėje (15-19 metų) Sidabro vainikėliai įteikti:  
tekstilininkei Aistei Blėdaitei iš Varėnos moksleivių kūrybos centro liaudies meno tradicijų būrelio. Aistė parodai pristatė tekstilinių darbų kolekciją: dvi pilnai ir ažūru siuvinėtas ir peltakiuotas sukneles, peltakiuotus krikšto marškinėlius, nertą apykaklę bei 7 nosinių rinkinį (siuvinėjimas „adinuke“ ir nėrimas). Aistės mokytoja Genovaitė Zina Petrauskienė.

 

keramikei Karolinai Rodaitytei iš Jonavos Senamiesčio gimnazijos Dailės ir keramikos studijos. Karolina parodai pateikė gausią keramikos darbų kolekciją.  Karolinos mokytoja  Edita Danielienė.

medžio drožėjui Deividui Paulauskui iš Plungės technologijų ir verslo mokyklos neformaliojo vaikų švietimo grupės „Meninė medžio drožyba“. Deividas parodai pateikė 6 medžio skulptūras: Angelas, Šv. Petras, Šv. Agota, Šv. Rokas, Klumpės ir Žemaitė. Deivido mokytojas Viktoras Raibužis.

Laureatų darbai. Lietuvos nacionalinio kultūros centro nuotraukos, 2019 m.

 

Dar kartą sveikiname konkurso nugalėtojus ir džiaugiamės puikia respublikine paroda.