LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Primename: sausio 15 d. baigiasi 2022 m. dainų šventės renginių – Folkloro ir Teatro dienų, kanklių ir vokalinių ansamblių koncertų – programų ir scenarijų pateikimo terminas.
2020-01-08

 

Konkurso nuostatai II (Folkloro dienai, Teatro dienai, Kanklių koncertui, Vokalinių ansamblių koncertui).

Konkursas vyks trimis etapais: I etapas – iki 2020 m. sausio 15 d., II etapas – iki 2020 m. sausio 31 d., III etapas – iki 2020 m. gegužės 1 d.

 

Dainų šventės rengėjai skelbia konkursą 2022 m. Lietuvos dainų šventės Folkloro dienos, Teatro dienos, Kanklių koncerto ir Vokalinių ansamblių koncerto programoms ir scenarijui sukurti.

Konkursu siekiama sukurti prasmingą, tradicijas ir modernias išraiškos priemones susiejantį, bendra idėja ir režisūriniu sprendimu grindžiamą meninį renginį, į šventės kūrimo procesą įtraukiant kūrybiškiausias profesionalių Lietuvos menininkų ir kūrėjų pajėgas.

Visos šventės programos turi atliepti 2022 m. Dainų šventės koncepciją, pabrėžiančią, kad esame veržlūs, gyvybingi, modernūs ir drauge vieninteliai tokie pasaulyje – ilgaamžė kultūros savastį išsaugojusi tauta, į antrą šimtmetį žengianti atsikūrusi valstybė. Programose taip pat turi atsispindėti svarbiausios dainų švenčių tradicijos nuostatos – puoselėti istorinę atmintį, kultūros tradicijas, ugdyti pilietiškumą.

Lietuvos dainų šventės yra ne tik savo apimtimi, dalyvių ir žiūrovų skaičiumi didžiausias šalies renginys, bet ir unikali šventė, palaikanti tradicijas, užmezganti kartų dialogą. Šioje visą savaitę trunkančioje šventėje dalyvauja įvairiausio amžiaus žmones buriantys kolektyvai. Dainų šventės dalyvių geografija neapsiriboja vien Lietuva. Kasmet renginyje dalyvauja šimtai kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių, kuriose gyvenantys lietuviai puoselėja mūsų tautos tradicijas. 

Kas ketverius metus rengiama Dainų šventė įtraukta į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.