LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Rugsėjo 22 d. kviečiame dalyvauti akcijoje „Visa „Baltica“ šoka“
2021-09-21

 

Rugsėjo 22-ąją – Rudens lygiadienio ir Baltų vienybės dieną – Estiją, Latviją ir Lietuvą bendrai vakaronei sujungs tradicinių šokių akcija „Visa „Baltica“ šoka“, išaugusi iš jau šešis kartus rengtos ir vykusios visoje Lietuvoje, smagios ir pamiltos akcijos „Visa Lietuva šoka“.

Ši akcija yra rugsėjo 20–22 d. rengiamo Lietuvos, Latvijos ir Estijos forumo „Baltica-Web“, skirto Baltijos šalių tradicinės kultūros reiškiniams bei istoriniams kultūriniams ryšiams pristatyti bei aptarti, dalis.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro turimais duomenimis, akcijos dieną per 100 šokių švenčių vyks ir daugelyje Lietuvos savivaldybių – aikštėse, kiemuose ir kitose visuomenei atvirose erdvėse. Tuo pat metu Latvijoje ir Estijoje taip pat vyks šokių vakaronės. Per šiuolaikines technologijas mūsų Baltijos kaimynės turės galimybę įsilieti į gyvai vykstantį akcijos renginį Vilniuje, mokytis ir mokyti savųjų tradicinių šokių.

Džiaugiamės galimybe laisviau išeiti į viešąsias erdves, kviečiame bendram pasišokimui vilniečius bei sostinės svečius į gyvą renginį rugsėjo 22 d. 18 val. Bernardinų sode ir skelbiame informaciją apie tai, kur ir kada akcijos renginiai vyks regionuose: 

2021 m. akcijos „Visa Baltica šoka" renginių vietos

Folkloro, tautinių šokių ir kitus kolektyvus, šokių klubų narius, visus mokančius ir mėgstančius tradicinius šokius kviečiame būti karštais šios akcijos dalyviais – ir patiems be jokių išlygų joje dalyvauti, ir pakviesti, paraginti savo bičiulius, šeimas, gimines, o akcijos metu mokyti ir šokdinti visus šokio smagumo dar nepatyrusius žiūrovus, praeivius ar kitus renginio akiratyje atsidūrusius, nuo mažo iki senolio, nuo ūkininko, verslininko iki politiko... Įsisukime viename, bendrame, visus susiejančiame šokio sūkuryje!