LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Tarptautinėje turizmo parodoje „Adventur“ pristatyta Lietuvos šimtmečio dainų šventė „Vardan tos...“
2018-01-29

 

Garsiai ir skambiai šį savaitgalį vykusioje tarptautinėje turizmo parodoje „Adventur“ pristatytas didžiausias Lietuvos šimtmečio minėjimo renginys – Dainų šventė „Vardan tos...“ – sulaukė aktyvaus parodos lankytojų ir žiniasklaidos dėmesio. Tris dienas Dainų šventės stende vyko renginių pristatymai, pokalbiai, diskusijos, susitikimai ir koncertai, sukvietę gausų būrį žiūrovų.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Dainų šventės direktorius Saulius Liausa pristatė naują dainų šventės projektą – Šimtmečio žygį per Lietuvą. Per šalies miestus ir miestelius keliausiantis žygis aplankys Uteną, Klaipėdą, Pasvalį, Radviliškį, Lazdijus, Marijampolę, Tauragę, Telšius, skelbs žinią apie svarbiausią šimtmečio renginį ir burs visame pasaulyje gyvenančius lietuvius liepos 6-ąją drauge giedoti „Tautišką giesmę“.

Apie pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje vyksiantį specialiai pasaulio lietuviams ir tautinėms mažumoms skirtą Dainų šventės renginį „Šimtas Lietuvos veidų – sujunkime Lietuvą“ pasakojo Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke ir Tautinių bendrijų tarybos pirmininkė Gunta Rone. Renginys Vilniaus rotušės aikštėje suburs, sujungs ir suvienys skirtingų kartų užsienio bei Lietuvos žmones, siekiančius išlaikyti, kurti bei ugdyti lietuvių kalbą, papročius, tradicijas.

Puikius pasirodymus „Adventur“ parodoje rengė ir į jau šią vasarą vyksiančią šventę kvietė Jungtinis Lietuvos vaikų choras, Vilniaus Gedimino technikos universiteto ansamblis „Vingis“, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, liaudiškų šokių ansamblis „Perla“, Marijampolės pučiamųjų instrumentų orkestras ir kiti atlikėjai.

Dainų šventė – vienas didingiausių Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginių, suvienysiančių apie 40 tūkstančių dalyvių iš Lietuvos ir lietuvius iš viso pasaulio. Žiūrovų lauks net septynios muzikos, dainų, šokių ir nepamirštamų įspūdžių kupinos dienos. Kulminacija taps liepos 6-ąją vyksianti Dainų diena, jos pabaigoje keliolikos tūkstančių atlikėjų choras giedos „Tautišką giesmę“.