LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Tauragės apskrities dainų šventė nukeliama į 2021 m.
2020-04-15

 

Tauragės kultūros centras planavo įgyvendinti ilgai puoselėtą idėją - atgaivinti Tauragės apskrities Dainų šventės tradiciją. Pateiktas projektas į Kultūros tarybą sulaukė palaikymo - skirtas finansavimas projekto įgyvendinimui. 2020 metais birželio 5 d. suplanuota Tauragės apskrities Dainų šventė turėjo vykti Tauragės vasaros estradoje.

Dainas, šokius, pučiamųjų instrumentų ir lengvosios muzikos orkestrų, kanklių muzikos, teatro ir kitų žanrų programas planavo pristatyti apie 2000 dalyvių iš visos apskrities. Rengiantis šiam svarbiam kultūros įvykiui – Dainų šventei – vyko spartūs darbai. Vyko repeticijos, seminarai, jau buvo numatyti repeticijų ir koncerto grafikai, kiti organizaciniai darbai. 

Dėl susidariusios ekstremalios situacijos šalyje, Tauragės kultūros centras priėmė sprendimą, kad 2020 m. birželio 5 d. planuota Tauragės apskrities dainų šventė (toliau – Dainų šventė) neįvyks. Pasirašytas susitarimas su Kultūros taryba dėl projekto (Dainų šventės) įgyvendinimui skirto finansavimo ir įgyvendinimo terminų nukėlimo į 2021 metus.

Informaciją teikia Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, el. paštas direktorius.tkc@gmail.com