Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Trakų rajonas

Vasario 5 d. Žiemos palydos Lentvaryje (folkloro ansamblio koncertas, žirgyno organizuotas pasivažinėjimas rogėmis, kaukių karnavalas)

 

Vasario 8 d. Teatralizuota Užgavėnių šventė „Žiema, žiema, bėk iš kiemo“ Aukštadvaryje (šauklio ir jo svitos – persirengėlių ir muzikantų – kieminėjimas, laužas, kaukių pasirodymas, sporto varžybos, žaidimai)

 

Kovo 8 d. Moterų rankdarbių (siuvinėjimo, nėrimo, audimo) paroda „Moters rankų šiluma“ Aukštadvaryje

 

Kovo 20 d. Žemės diena Aukštadvaryje. Žemės vėliavos iškėlimas. Parodos „Krašto veidas fotografijoje“ atidarymas

 

Kovo 20 – balandžio 5 d. Mokinių darbų (piešinių ir kitokia technika atliktų) konkursinė paroda, skirta Žemės dienai, Trakuose

 

Kovo 29 d. Šeimų popietė „Kilki, žmogau ir pasauli!“ šv. Velykų proga Aukštadvaryje

Paroda „Velykės marginti kiaušiniai ir kepiniai“

 

Balandžio 3 d. Atvelykio šventė Lentvaryje

 

Gegužė Turistinio sezono „Trakų vasara 2005“ atidarymas

Tai tradicinė miesto šventė, rengiama nuo 1993 metų. Turistines paslaugas teikiantieji supažindins su turistiniais maršrutais. Vyks koncertas. Lauksime Vokietijos ir Lenkijos meno kolektyvų. Bus gausu įvairių pramogų miesto gyventojams ir svečiams: kermošius miesto centre, sportinė pramoginė programa mažiems ir dideliems, vandens sporto atrakcionai, jodinėjimas žirgais, vaikų piešinių konkursas ant grindinio, vaišinimasis seniūno žuviene, jaunimo diskoteka, fejerverkai

 

Birželio 23 d. Tradicinė Joninių šventė Aukštadvaryje

 

Birželis  Viduramžių šventė Trakuose

Tikslas – skatinti visuomenę ir specialistus prisiminti viduramžių miesto gyvenimą ir papročius. Šventė vyksta Trakų pusiasalio pilies teritorijoje. Cechų meistrai – keramikai, batsiuviai, kailių išdirbėjai, dailiųjų amatų atstovai – demonstruos tradicinius senovės amatus; viduramžių kovų meną – jau savo gerbėjų turintys Lenkijos Olštyno pilies riteriai, senovės baltų kovų brolijos “Vilkotlakai” ir “Viduramžių pasiuntiniai”. Renginys primins Lietuvos istoriją, leis tiesiogiai dalyvauti gaminant senovinius dirbinius. Skambės folkloras, folkrokas, senoji muzika. Šventės dalyviai turės galimybę paskanauti viduramžių patiekalų, susipažinti su jų receptūra. Mažiesiems žiūrovams bus rengiama speciali programa: spektakliai, karuselės, sūpynės ir kt.

Birželis XV Trakų žemės lenkų kultūros festivalis „Skambėk, lenkų daina“ Senuosiuose Trakuose

 

Balandžio 3 d. Atvelykio šventė Lentvaryje (šeimų vakaronė dalyvaujant folkloro ansambliui, margučių paroda)

 

 

Audronė Gulbinavičienė, (8 ~528) 52527, tel./faksas 8 ~ 528 51987