Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Tramtatulis 2023

Tramtatulis 2023 CD

Laureatų įrašai

2023 m. Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas TRAMTATULIS

Lietuvių liaudies dainos, pasakojimai, instrumentinė muzika
Laureatų įrašai

Lithuanian Children and Youth Folklore Contest TRAMTATULIS 2023
Lithuanian traditional folk songs, stories, fairy tales, instrumental music


Kompaktinėje plokštelėje išgirsite X Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“, skirto Vilniaus – Lietuvos valstybės sostinės – 700 metų sukakčiai paminėti, laureatų įrašus. Šia proga kai kurie „Tramtatulio“ dalyviai konkursui ruošė liaudies dainas, pasakojimus, kuriuose minimas Vilniaus miestas, su juo susiję įvykiai, kitos Lietuvos valstybei, jos istorijai svarbios vietos, žmonės.
Tai vienintelis tokio pobūdžio konkursas Lietuvoje, kaskart pritraukiantis nepaprastų gabumų turinčių dainuojančių, grojančių, tarmiškai pasakojančių vaikų. „Tramtatulis“ rengiamas trimis ratais: vietiniu, regioniniu ir visos šalies. Šiemet vietiniai ratai rengti 51 savivaldybėje, juos organizavo savivaldybių įgaliotos įstaigos. Vasario ir kovo mėnesį vyko vietiniai, o kovo 24–26, 31 d.– regioniniai ratai: Dzūkijos – Lazdijuose (rengė Lazdijų rajono savivaldybė, Lazdijų kultūros centras), Vidurio ir Šiaurės Aukštaitijos – Panevėžyje (rengė Aukštaičių kultūros draugija, Panevėžio kraštotyros muziejus), Rytų Aukštaitijos – Molėtuose (rengė Molėtų kultūros centras), Suvalkijos – Prienuose (rengė Prienų savivaldybės kultūros ir laisvalaikio centras), Klaipėdos krašto – Klaipėdoje (rengė Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras), Žemaitijos – Telšiuose (rengė Telšių kultūros centras). Kauno miesto ratą rengė Kauno tautinės kultūros centras, Vilniaus miesto – Vilniaus etninės kultūros centras. Nacionalinis ratas vyko Kaune, Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje. Jį organizavo Lietuvos nacionalinis kultūros centras, Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyrius, Kauno tautinės kultūros centras, Kauno miesto etninės kultūros mokytojų metodinis būrelis.
Pirmą kartą „Tramtatulio“ konkurse dalyvavo ir užsienio lietuvių bendruomenių atstovai iš keturių pasaulio šalių – Lenkijos, Liuksemburgo, Norvegijos, Jungtinės karalystės. Į baigiamąjį ratą pateko Jungtinės karalystės ir Lenkijos atstovai, renginyje jie pasirodė gyvai.
Vietiniuose ratuose dalyvavo per 700, regioniniuose – 465, į nacionalinį ratą atrinkti 236 atlikėjai.
Išrinkti net 44 dešimtojo konkurso diplomantai ir 38 laureatai (pavieniai ir grupės): 7 A amžiaus grupės (3–7 m.): 4 dainininkai, 3 pasakotojai; 6 B amžiaus grupės (7–10 m.): 1 dainininkė, 2 duetai, 2 pasakotojai, 1 muzikantas (lūpinė armonikėlė); 12 C amžiaus grupės (11–14 m.): 2 dainininkės, 1 sutartinių grupė, 1 duetas, 1 pasakotoja, 1 tradicinių instrumentų grupė, 1 skudutininkų grupė, 2 cimbolininkai, 1 muzikantas, grojęs trimis instrumentais (lamzdeliu, Sekminių rageliu, armonika); 10 D amžiaus grupės (15–19 m.): 4 dainininkai (2 solistai, 1 solistė, pritarianti Mažosios Lietuvos kanklėmis, 1 duetas), 5 muzikantai (1 muzikantas, grojęs dviem instrumentais – lamzdeliu ir penkiastygėmis kanklėmis, 1 bandonininkas, 1 armonikininkas, 1 skudutininkų grupė, 1 ragininkų grupė), 1 atlikėjas (pasakotojas ir dainininkas); 2 mišraus amžiaus (2 tradicinės instrumentinės grupės).
Tarp šių metų laureatų – 15 dainininkų (pavienių ir grupių): 10 solistų, iš jų 1 pritariančioji Mažosios Lietuvos kanklėmis, 1 sutartinių giedotojų grupė, 4 duetai; 15 instrumentinės muzikos atlikėjų (pavienių ir grupių), puikiai grojančių pučiamaisiais (2 skudutininkų grupės, 1 ragininkų grupė, 1 atlikėjas lūpine armonikėle), styginiais (1 kanklininkė, 2 cimbolininkai), dumpliniais instrumentais (2 bandonininkai, 1 armonikininkas), 3 vėlyvosios sudėties tradicinės instrumentinės grupės (smuikas, cimbolai, armonika, būgnelis, basetlė; 2 smuikai, cimbolai, bandonija, basetlė; 2 Peterburgo armonikos, cimbolai, būgnelis); 2 muzikantai, groję net keliais instrumentais (lamzdelis, Sekminių ragelis, armonika; penkiastygės kanklės, lamzdelis); 8 pasakotojai.
Šiemet laureato vardą pelnę mažieji dainininkai Dovilas Jegelevičius iš Vilniaus (mokytoja mama Toma Grašytė-Jegelevičienė), Ieva Latvytė iš Varėnos (mokytoja Vaida Žilinskienė), Marė Čepulytė (mokytoja Vera Venckūnaitė-Čepulienė), Jokūbas Bauba (mokytoja močiutė Valerija Jankauskienė) džiugino nuoširdžiu skambiu dainavimu. Vyresnieji stebino prigimtiniu liaudies dainų pojūčiu. Dvibalses žemaičių dainas puikiai atliko Edgaras Petrovas, Jonas Narkevičius iš Kretingos (mokytoja Rita Šukienė), gražiai derančiais balsais dainavo dzūkės Ugnė Sereičikaitė ir Gaudrė Eidukevičiūtė iš Varėnos (mokytoja Vaida Žilinskienė), savitai vienbalsių Mažosios Lietuvos dainų melodijas išvingiavo Sofija Vysniauskas, Leonardas Vaišys iš Klaipėdos (mokytoja Gabija Kochankytė), vienbalses dzūkų dainas puikiai padainavo Gustė Balniūtė iš Kauno (mokytoja Giedrė Ramunė Pečiulienė) ir Aušrinė Guzevičiūtė iš Varėnos (mokytoja Ineta Meduneckytė-Tamošiūnienė), savo prosenelės šilų dzūkės dainas atliko ir dzūkišku balso tembru stebino Akvilė Mackonytė iš Vilniaus (mokytoja Audronė Vakarinienė), darniai sutardamos sutartines giedojo Goda Birgiolaitė, Ieva Brimerytė, Meda Šriupšaitė, Mėja Šarakauskaitė (mokytoja Giedrė Ramunė Pečiulienė), aukštaitiškų dvibalsių dainų subtiliu atlikimu išsiskyrė Dorotėja Bernotė, Daimena Žilinskaitė iš Vilniaus (mokytoja Goda Kovalenkienė), Gabrielė Kovalčiukaitė ir Lukas Kovalčiukas iš Ukmergės r., Sližių k. (mokytoja Stasė Novikienė). Po kelerių metų konkurse išgirdome puikų balso ir Mažosios Lietuvos kanklių skambėjimą, kuriuo džiugino Augustė Stalioraitytė iš Neringos (mokytoja Audronė Buržinskienė).
Šįkart įtaigūs buvo mažieji pasakotojai: žemaičiai Jaunė Monkauskaitė iš Mažeikių r., Sedos (mokytoja Gražina Vainutienė), Ignas Jasukynas iš Telšių (mokytoja Jūratė Rubavičienė), suvalkietė Danielė Andriuškevičiūtė iš Vilkaviškio (mokytoja Lina Bakaitienė). Vyresnieji pasakotojai stengėsi kuo tiksliau perteikti dar gyvuojančias patarmes. Džiugino aukštaičių Mildos Čeponytės iš Rokiškio (mokytoja Laima Bieliūnienė) ir Unės Banionytės iš Kupiškio (mokytoja Daiva Palionienė) įdomūs papasakojimai. Stebino itin natūralia iškalba, tikru pasakotojo talentu apdovanoti vyriausieji pasakotojai iš Suvalkijos (Sūduvos) – Tautvydas Bendžius iš Šakių r., Lukšių (mokytoja Jolita Zokienė) ir savarankiškai pasakoti pasiruošęs Titas Mockevičius iš Marijampolės.
Sulaukta ir naujų atradimų. Daugkartinis konkurso „Tramtatulis“ dalyvis ir laureatas Kauno tautinės kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Ratilėlis“ dalyvis Vitas Ilekis, ilgametės ansamblio vadovės Alvydos Česienės mokinys, šiemet konkursui paruošė kelis muzikantus bei jų grupes, patekusius į „Tramtatulio“ nacionalinį ratą. Laureatais tapo cimbolininkas Dovydas Paškevičius ir skudutininkų grupė: Dovydas Korsakas, Titas, Glavickas, Timotis Markevičius iš Kauno tautinės kultūros centro, diplomantais – 1 ragininkų grupė, 1 dūdmaišininkas ir tradicinė instrumentinė grupė, kurią ruošė drauge su kolegomis Luku Jakubčioniu ir Matu Morkeliūnu. V. Ilekis – ne vienintelis toks konkurso dalyvis, vėliau tapęs mokytoju. Tai ir Vilius Marma, jau trečią kartą konkursui ruošiantis savo mokinius. Šiemet nuotoliniu būdu jis mokė muzikantą Igną Malinauską iš Londono, tapusį diplomantu, o jo paruošta instrumentinė grupė iš Kauno r. Domeikavos gimnazijos vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Serbentėlė“ išrinkta laureate. Buvusi „Tramtatulio“ laureatė Vera Venckūnaitė-Čepulienė taip pat šiam konkursui paruošė laureate tapusią dukrelę dainininkę Marę Čepulytę. Džiugu, kad su „Tramtatuliu“ užaugę jauni žmonės patys tampa šios išskirtinės bendruomenės augintojais ir ugdytojais.
Šių metų muzikantų muzikanto vardą pelnė net du konkurso dalyviai – Martynas Pšibišauskas iš Panevėžio vaikų folkloro ansamblio „Sierčikai“ (mokytojai Lina Vilienė ir Vidas Klišys) itin muzikaliai konkurse grojo net trimis instrumentais – lamzdeliu, Sekminių rageliu ir armonika, o Pijus Gurskas iš Biržų „Saulės“ gimnazijos folkloro ansamblio „Saulala“ (mokytoja Nijolė Kaulinienė) meistriškai penkiastygėmis kanklėmis skambino sutartines, grojo lamzdeliu, taip pat su draugais pūtė ragus ir skudučiavo. Ypač gražiai, laisvai, įtaigiai tarmiškai pasakojo, savitas Suvalkijos (Sūduvos) regiono vienbalses liaudies dainas dainavo ir geriausio pasakotojo bei dainininko vardą pelnė Titas Mockevičius iš Marijampolės kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Žolynukai“ (dainų mokytoja Dalia Venckienė, pasakoti pasiruošė pats).
Keičiasi kartos ir toliau sukasi „Tramtatulio“ ratai. Svarbu, kad mokytojai, suvokdami liaudies kūrybos vertę, ugdo, atranda bei suteikia galimybę atsiskleisti talentingiems vaikams, perimantiems ir tęsiantiems savo krašto tradicijas. Dėkojame visiems dalyviams, mokytojams, tėveliams, seneliams, visų konkurso ratų rengėjams bei rėmėjams. Lai gyvuoja vis plačiau sparnus skleidžiantis „Tramtatulis“ ir sukviečia vaikus, jaunuolius ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir iš visų pasaulio kraštų, kuriuose gyvena lietuviai.


Turinys

Garso įrašai LNKC Mediatekoje

a plokštelė

Trukmė: 54:55

A grupė 3–6 metai
1. Kopo grūšion pełėda, vaikų daina, Varėnos r.                                 02:44                
Dainininkas Dovilas Jegelevičius (5 m.)
Mokytoja Toma Grašytė-Jegelevičienė

2. Kielukė ant kraigo, vaikų daina, Varėnos r.                            00:47
Dainininkė Ieva Latvytė (5 m.)
Varėnos vaikų lopšelis-darželis „Pasakos“
Mokytoja Vaida Žilinskienė

3. Šuneis pažada, sakmė, Telšių r.                                     01:04
Pasakotojas Ignas Jasukynas (5 m.)
Telšių lopšelis-darželis „Mastis“
Mokytoja Jūratė Rubavičienė

4. Dėl ko saulė varliū nešėld, pasakojimas, Mažeikių r.                         01:53
Pasakotoja Jaunė Monkauskaitė (6 m.)
Mažeikių r. Sedos kultūros centras
Mokytoja Gražina Vainutienė

5. Vakar buvau Vilniaus miestan, advento-Kalėdų daina, Alytaus r.                     02:46
Dainininkė Marė Čepulytė (6 m.)
Mokytoja Vera Venckūnaitė-Čepulienė

6. Žvirblis alų darė, daina apie gamtą, Kaišiadorių r.                            01:34
Dainininkas Jokūbas Bauba (6 m.)
Kaišiadorių kultūros centras
Mokytoja Valerija Jankauskienė

7. Ožka melagė, pasaka, Vilkaviškio r.                                08:14
Pasakotoja Danielė Andriuškevičiūtė (6 m.)
Vilkaviškio vaikų lopšelis-darželis „Buratinas“
Mokytoja Lina Bakaitienė

B grupė 7–9 metai
8. Tai genelio raibumai, advento daina, Trakų r.                            03:02
Dainininkės Ugnė Sereičikaitė (7 m.), Gaudrė Eidukevičiūtė (8 m.)
Varėnos švietimo centras
Vadovė Vaida Žilinskienė

9. Ei, volungėle, daina apie gamtą, Kalninkai, Mažoji Lietuva                   02:00
Dainininkė Sofija Vysniauskas (10 m.)
Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Kuršiukai“
Mokytoja Gabija Kochanskaitė

10. Kap onksčiau kepdava douna, pasakojimas, Kretingos r.                    03:16
Pasakotoja Gabija Petrauskaitė (10 m.)
Palangos moksleivių klubas
Mokytoja Diana Šeduikienė

11. Parliūliavo laivelis, Pagėgių sav.                                    01:24
Muzikantas (lūpinė armonikėlė) Žilvinas Barkauskas (10 m.)
Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Kuršiukai“
Mokytojas Alvydas Vozgirdas

12. Ažiakalnis, pasakojimas, Rokiškio r.                                01:16
Pasakotoja Milda Čeponytė (8 m.)
Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokykla
Mokytoja Laima Bieliūnienė

13. Jaš pajaugau jaunikaitis, jaunimo-meilės daina, Plungės r.                    02:11
Dainininkai Edgaras Petrovas (10 m.), Jonas Narkevičius (8 m.)
Kretingos r. Salantų kultūros centro „Etnostudija“
Mokytoja Rita Šukienė

C grupė 11–14 metai
14. Bakšėnų Tututis, Kupiškio r.                                    01:02
Muzikantai (skudučiai) Paulius Brimeris, Ieva Brimerytė, Guoda Stepšytė, Vėjas Aleksiejūnas, Urtė
Danilevičiūtė, Kamilė Kavaliauskaitė (11–13 m.)
Kauno Palemono gimnazija
Mokytojos Ramunė Baniulienė, Irena Vaitkevičiūtė

15. Bit bitela, sutartinė, Ignalinos r.                                             02:07
Dainininkės (sutartinės) Goda Birgiolaitė, Ieva Brimerytė, Mėja Šarakauskaitė,
Gustė Balniūtė (11–14 m.)
Kauno 1-oji muzikos mokykla, Kauno Palemono gimnazijos folkloro ansamblis „Bitula“
Mokytoja Giedrė Ramunė Pečiulienė

16. Roganos ir ragoniai, pasakojimas, Kupiškio r.                            04:32
Pasakotoja Unė Banionytė (11 m.)
Kupiškio Povilo Matulionio progimnazija
Mokytoja Daiva Palionienė

17. Saulėtekio valsas, Telšių r.                                    02:02
Muzikantė (cimbolai) Augustė Vaiva Klingerytė (13 m.)
Telšių kultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Čiučiuruks“
Mokytoja Rita Macijauskienė

18. Aš suskyniau rožių kvietkų, šeimos daina, Varėnos r.                        02:03
Dainininkė Gustė Balniūtė (12 m.)
Kauno 1-oji muzikos mokykla, Kauno Palemono gimnazijos folkloro ansamblis „Bitula“
Mokytoja Giedrė Ramunė Pečiulienė

19. Gegužinės valsas, Švenčionių r.                                            02:39
Muzikantė (kanklės) Ieva Brimerytė (11 m.)
Kauno 1-oji muzikos mokykla
Mokytoja Laimutė Stasė Proškutė
    
20. „Polka“, cimbolai, Ignalinos r.                                    00:56
Muzikantas (cimbolai) Dovydas Paškevičius (14 m.)
Kauno tautinės kultūros centras
Mokytojas Vitas Ilekis

21. Vai niekur nėra, šeimos daina, Ukmergės r.                             02:28
Dainininkai Gabrielė Kovalčiukaitė (13 m.), Lukas Kovalčiukas (13 m.)
Ukmergės kultūros centro Sližių skyrius
Mokytoja Stasė Novikienė
 
22. Bosų valsas,  Jurbarko r.                                          01:42
Muzikantas (bandonija) Lukas Jogminas (13 m.)
Telšių kultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Čiučiuruks“
Mokytojas Arūnas Gedmantas

23. Šoko pimpė po pievų, daina „šokant lenton“, Šalčininkų r.                    00:30
Dainininkė Aušrinė Guzevičiūtė (13 m.)
Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla
Mokytoja Ineta Meduneckytė-Tamošiūnienė

24. Artojų polka, Anykščių r.                                        01:46
Instrumentinė grupė: Kristupas Trečiokas, Dovydas Ragalskis, Emilija Vienažindytė, Ždanas Nikitinas, Žemyna Mačiulytė (11–13 m.)
Kauno r. Domeikavos gimnazijos folkloro ansamblis „Serbentėlė“
Mokytojai Daiva Bradauskienė, Vilius Marma, Kamilė Jurelevičiūtė

b plokštelė

Trukmė: 41:08

D grupė 15–19 metų
1. Kukorka, skudučių sutartinė, Biržų r.                                 00:43
Muzikantai (skudučiai) Dovydas Korsakas, Titas Glavickas, Timotis Markevičius (15–17 m.)     
Kauno tautinės kultūros centras
Mokytojas Vitas Ilekis

2. Remeikių Intakas, ragų sutartinė,  Biržų r.                                 00:58
Muzikantai (ragai) Pijus Gurskas, Emilijus Mažeika, Mantas Kavaliauskas, Simas Tatoris, Mikas Pašakarnis (15–18 m.)
Biržų „Saulės“ gimnazijos folkloro ansamblis „Saulala“
Mokytoja Nijolė Kaulinienė

3. Valsas London,  Kupiškio r.                                                    02:42                            
Muzikantas (bandonija) Justinas Janušas (15 m.)
Kauno „Vyturio“ gimnazija
Mokytojas Algirdas Kasperavičius

4. Anksci rytelį saulukė tekėjo, vestuvių daina, Varėnos r.                                   02:33
Dainininkė Akvilė Mackonytė (16 m.)
Vilniaus jaunimo folkloro ansamblis „Poringės“
Mokytoja Audronė Vakarinienė

5. Blokelių polka, Varėnos r.                                                   01:32
Muzikantas (armonika) Martynas Čepulis (17 m.)
Lazdijų kultūros centras
Vadovas Romas Mazėtis

6. Oi siunta siunta, šeimos daina, Kupiškio r.                                  02:53
Dainininkės Dorotėja Bernotė, Deimena Žilinskaitė (17 m.)
VGTU inžinerijos licėjus
Mokytoja Goda Kovalenkienė

7. Ei auga auga, jaunimo meilės daina, Mažoji Lietuva                           02:34        
Dainininkas Leonardas Vaišys (16 m.)
Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Kuršiukai“
Mokytoja Gabija Kochanskaitė

8. Jau aušt aušružė, vestuvių daina, Mažoji Lietuva                            02:16
Dainininkė Augustė Stalioraitytė, pritarianti Mažosios Lietuvos kanklėmis (18 m.)
Neringos gimnazija
Mokytoja Audronė Buržinskienė

9. Kunigužis ir karalius, pasaka, Šakių r.                                04:48
Pasakotojas Tautvydas Bendžius (17 m.)
Šakių r. Lukšių Vinco Grybo gimnazija
Mokytoja Jolita Zokienė

M mišraus amžiaus grupė
10. Valsas, Molėtų r.                                            02:00
Instrumentinė grupė Jorūnė Alkauskaitė, Lukas Gaižutis, Paulius Dirma, Goda Meidutė (10–16 m.)
Utenos meno mokyklos tradicinė kapela „Sietynėlis“
Mokytoja Rima Garsonienė

11. Narmontų polka, Klaipėda                                     01:44
Instrumentinė grupė: Gustė Vasiljevaitė, Greta Gasiūnaitė, Talita Šablinskytė,
Timas Šablinskis (14–16 m.)
Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro vaikų folkloro ansamblis „Alkiukai“
Mokytoja Ingrida Žmijauskienė

12. Melodija karvėms iš girios sušaukti, Ukmergės r.                           00:52
13. Piemenų tirliavimas, Biržų r.                                     01:03
14. Polka, Panevėžys                                             01:42
Muzikantų muzikantas (Sekminių ragelis, lamzdelis, armonika) Martynas Pšibišauskas (11 m.)
Panevėžio vaikų folkloro ansamblis „Sierčikai“
Mokytoja Lina Vilienė, Vidas Klišys

15. Šv. Jurgis ir kalvis, pasakojimas, Marijampolės sav.                         07:56
16. Dar aušrelei neaušus, naktigonių daina, Marijampolės sav.                               01:28
Geriausias pasakotojas, dainininkas Titas Mockevičius (17 m.)
Marijampolės kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Žolynukai“
Mokytoja Dalia Venckienė, pasakoti pasiruošė pats

17. Gegute sode kukavo, kanklių sutartinė, Biržų r.                            01:49
18. Tirliavimas, Biržų r.                                                 00:49
Muzikantų muzikantas (kanklės, lamzdelis) Pijus Gurskas (17 m.)
Biržų „Saulės“ gimnazijos folkloro ansamblis „Saulala“
Mokytoja Nijolė Kaulinienė



2023 m. konkursas „Tramtatulis“ skirtas Vilniaus – Lietuvos valstybės sostinės – 700 metų sukakčiai paminėti.

„Antrajame Gedimino laiške, datuotame 1323 metų sausio 25 diena, Vilniaus miestas paminimas pirmąkart. Ir šis Vilniaus paminėjimas išties yra išskirtinis. Kodėl? Pagrindinio Lietuvos miesto vardas išliko užrašytas ne svetimšalio pirklio kelionės dienoraštyje, ne jį užpuolusios kaimynų tautos metraščiuose, bet iš šio miesto didelę Europos valstybę valdžiusio viešpaties tekste. Jame Vilnius iš karto pristatomas pasauliui kaip valdovo miestas, taigi kaip sostinė. Pasak Gedimino, rašyta „mūsų mieste Vilniuje“: in civitate nostra Vilna. Tais pačiais metais sukurtuose kituose laiškuose miesto nusakymas tikslinamas ir papildomas – mūsų karališkame mieste, vadinamame Vilniumi: in civitate nostra regia Vilna dicta“.
Darius Kuolys, iš knygos „Gedimino laiškai“, 2023 m.



Konkursą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Kompaktinėje plokštelėje išgirsite skirtingų Lietuvos regionų įvairių žanrų lietuvių liaudies dainas, pasakojimus, sakmes, tradicinės instrumentinės muzikos kūrinius, atliekamus konkurso laureatų – vaikų ir jaunuolių nuo 4 iki 19 metų.

The CD includes records of young folklore performers – the winners of the 10th Lithuanian Children and Youth Contest “Tramtatulis 2023”.

Sudarytoja Jūratė Šemetaitė
Garso režisierius Justinas Ladyga
Fotografas Andrius Morkūnas
Redaktorė Renata Radavičiūtė
Dailininkė Audronė Lasinskienė

Parengta 2023 m. Lietuvos nacionalinio kultūros centro garso įrašų studijoje

Apie konkursą ir laureatų garso įrašai:
lnkc.lt/tramtatulis

© Jūratė Šemetaitė, 2023
Ⓒ Ⓟ Lietuvos nacionalinis kultūros centras, 2023