Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Vasario 16-ąją Pasvalio kraštas pasitiko Dainų šventės žygio dalyvius
2024-02-18

 

Iš Nepriklausomos Lietuvos kūrėjų Vileišių gimtinės važiuotynėmis į Pasvalio aikštę - taip pasvaliečiai ir miesto svečiai atšventė Vasario 16-ąją ir Dainų šventės žygį per Lietuvą. Tradiciškai iškėlę 100 inkilų, folkloro ir šokių kolektyvai, chorai ir ansambliai pasakojo turtingą Pasvalio krašto dainų švenčių istoriją. 

Į šventinį renginį Pasvalio miesto aikštėje susirinkusius dalyvius ir žiūrovus sveikino Lietuvos nacionalinio kultūros  centro direktorius Saulius Liausa ir Pasvalio meras Gintautas Gegužinskas. Koncerte dalyvavo ir kūrinius iš Dainų šventės repertuaro atliko chorai „Canticum novum", „Atžalynas", folkloro ansambliai „Rags", „Bruknelė", liaudiškų šokių kolektyvai „Šėltinis" ir „Apynėlis". Koncerto svečias – operos solistas Merūnas Vitulskis. Renginio vedėja muzikologė Gerūta Griniūtė.

Dainų šventės žygio renginiai šiemet aplankys dar aštuonias savivaldybes – Marijampolę, Lazdijus, Mažeikius, Jonavą, Anykščius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę.

Dainų šventės žygio tikslas – papasakoti, kaip augo, kito ir vystėsi ši šimtą metų tautą telkianti tradicija, pristatyti šalies miestų ir miestelių indėlį į šventės istoriją ir pakviesti atvykti į birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančią Lietuvos dainų šventę.

Projekto organizatorius – Lietuvos nacionalinis kultūros centras.