LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Vilniaus geležinkelio stotyje iškilmingai pristatyti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirti renginiai
2017-11-07

 

Iki Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio likus 100 dienų, Vilniaus geležinkelio stotyje lapkričio 7 d. vyko iškilmingas šiai datai skirtas renginys – pristatyta šimtmečio minėjimo programa, projektai, iniciatyvos. Pabrėžtos trys svarbiausios kryptys, atspindinčios trispalvės spalvas ir tris tikslus – pažink, kurk, švęsk. Iš stoties kelionę po Lietuvą pradėjo specialus Šimtmečio ekspresas.

Vieną didingiausių valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginių – Lietuvos dainų šventę „Vardan tos...“  –  pristatė Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. Didžiausias šalies kultūros įvykis, vyksiantis 2018 m. birželio 30 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune, suvienys net 40 tūkst. dalyvių iš Lietuvos ir lietuvius iš viso pasaulio.

Dainų šventė yra unikalus pavyzdys, kaip šokis ir daina suvienija tautą, išsibarsčiusią po pasaulį, ir viena priemonių, skatinanti kultūrinį turizmą, pristatanti tradicinę ir gyvąją šiuolaikinę kultūrą, įkvepianti svečius iš užsienio dalytis informacija ir žiniomis apie Lietuvą savo šalyse.

 Renginyje tai pat dalyvavo profesorius Alfredas Bumblauskas, dr. Norbertas Černiauskas, Valstybės atkūrimo šimtmečio programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė, Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rytis Paulauskas, Kultūros ministerijos Tarptautinių ryšių ir Europos reikalų skyriaus vedėja Daiva Parulskienė, Valstybinio turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, nevyriausybinių organizacijų atstovai.