Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

„Visa Lietuva šoka 2016“

 

 

 

Raštas     Dalyviai


„Rudenį pasitiks šokanti Lietuva“


„Tradiciniai šokiai ir DJ Saga išjudins rudenėjantį Vilnių“


Akcija „Visa Lietuva šoka“ įrodė – lietuviai moka šokti!

Penktadienio vakarą per Lietuvą nuūžė akcija „Visa Lietuva šoka“. Beveik 25 tūkstančius tradicinių šokių entuziastų sukvietęs renginys tik patvirtino, kad lietuviai – puikūs šokėjai, su pora ar be poros – sukasi su didžiausiu malonumu.

Vilniaus Simono Daukanto aikštė rugsėjo 16-ąją tiesiog dūzgė nuo norėjusių šokti: į renginį susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai mielai jungėsi prie tradicinių šokių mokiusių folkloro ansamblių, smagiai trypė Lietuvoje mėgstamą „Ratelinę polką“, oriai žingsniavo pagal iškilmingojo Žemaitijos „Lelinderio“ ritmą, „siuvo“ kartu su guviuoju Sūduvos krašto „Šiaučiuku-Kriaučiuku“ ar leidosi užliūliuojami kitų šokių, atskleidžiančių etnografinių regionų charakterius ir lietuviškų šokių įvairovę.

Šiemet sostinėje vykusiame renginyje tradicinių šokių melodijos buvo interpretuojamos ir šiuolaikiškai – smagia lietuviška polka su ragučiais akciją pradėjusi grupė „Vydraga“ kartu su vienu žymiausių šalyje elektroninės muzikos atlikėju DJ Saga nedavė atsikvėpti iki pat vakaronės pabaigos. Renginį vedė Loreta Sungailienė ir Darius Mockevičius.

Pasak akcijos koordinatorės Audronės Vakarinienės, užmojai – populiarinti šokius ir stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą – įvykdyti su kaupu. Lietuvos liaudies kultūros centro antrą kartą surengta akcija, kaip ir pernai, sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo – joje dalyvavo daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mokyklų, mėgėjų meno kolektyvų ir pavienių asmenų net iš 57 savivaldybių, taip pat užsienio lietuvių bendruomenės iš Londono ir Hiutenfeldo.

Itin daug dalyvių akcijos organizatoriai sukvietė į Klaipėdos Menų kiemelį, Pasvalio Vytauto Didžiojo aikštę, prie Varėnos savivaldybės, o Šiaulių, Tauragės, Molėtų savivaldybėse renginiai ir šokių entuziastai pasklido po visą rajoną. Renginiai taip pat vyko: Laisvės aikštėje Panevėžyje, aikštėje prie Ukmergės kultūros centro, Skuodo centrinėje aikštėje, Butrimonių miestelio aikštėje bei kituose miestuose ir miesteliuose.

   
   
   
   
   
   
   


Akcijos „Visa lietuva šoka“ 2016 akimirkos  (vaizdo įrašai)
Vilnius


Akcijos „Visa Lietuva šoka“ pristatymas

 

Šokių vaizdo įrašai (grojaraštis).


Šokių garso įrašai LLKC mediatekoje.