Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano šeimos Kūčios“
2021-12-21

 

Sugrįžtančiai saulės šviesai lemta mus sukviesti prie Kūčių stalo, prie kurio iš vaikystės tebekvepia šienas, o visi rūpesčiai nublanksta prieš artimųjų ramybę ir šilumą. Tikime, kad šiais metais, kaip ir kasmet, dalysimės jaukumu, meile, duona, tik ta proga ruošiamais valgiais.

Prieš ketverius metus Kūčios buvo įtrauktos į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą. Tai viena seniausių lietuvių švenčių, žyminti Žiemos saulėgrįžą. Šį vakarą prie stalo susitinka gyvieji ir mirusieji. Išėjusiems esame dėkingi už išsaugotą apeigų gausą, gyviesiems – už norą ir pastangas puoselėti paveldėtas tradicijas. Kad jos liktų ir po mūsų – turime neužmiršti ir perduoti ateities kartoms. Tad vėl kviečiame visus dalyvauti konkurse „Mano šeimos Kūčios“.

Pasidalykite savo šeimos tradicijomis – fotografuokite ir filmuokite svarbias Kūčių dienos akimirkas, Jūsų šeimos papročius, Kūčių vakarienės stalą, dainas, žaidimus, burtus ir siųskite mums. O tuomet – laimėkite prizų!

Jūsų medžiaga bus kaupiama ir saugoma Lietuvos nacionalinio kultūros centro archyve bei naudojama tradicijos išsaugojimo tikslais. Įdomiausių, informatyviausių šeimos Kūčių šventės atspindžių autoriams dovanosime žurnalo „Būdas“ prenumeratą ar Lietuvos nacionalinio kultūros centro leidinį „Atvažiuoja Kalėdos“.

Kaip dalyvauti konkurse: 5–10 nuotraukų ir / arba iki 20 min. vaizdo įrašą iki 2022 m. sausio 10 d. siųskite el. paštu asta.valiukeviciene@lnkc.lt (filmuotą medžiagą – per wetransfer.com). Taip pat pridėkite nedidelį šventės aprašymą, nurodydami šeimą, jos gyvenamąją vietą, kontaktinio asmens vardą, telefono numerį ar elektroninį paštą.

Kilus klausimų, teiraukitės Astos Valiukevičienės, tel. 8 625 25 680.

2020 m. konkurso „Mano šeimos Kūčios“ dalyvės Kristinos Arcisevičiūtės nuotrauka.