Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Kviečiame registruotis ir dalyvauti vaikų ir jaunimo teatrų apžiūroje-šventėje „Šimtakojis"
2021-01-26

 

Tęsdamas tradiciją, siekdamas skatinti vaikų ir jaunimo teatrų plėtrą, įprasminti vaikų ir jaunimo meninį ugdymą, š. m. vasario–lapkričio mėn. Lietuvos nacionalinis kultūros centras rengia XI Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūrą-šventę „Šimtakojis".

Apžiūroje kviečiame dalyvauti visų šalies miestų ir miestelių, rajonų centrų ir kaimų vaikų ir jaunimo teatrus.

Prašome iki š. m. rugsėjo 15 d. surinkti vietos (miesto, rajono) vaikų ir jaunimo teatrų spektaklių vaizdo įrašus, juos įvertinti ir atsiųsti renginio koordinatoriui LNKC Mėgėjų meno skyriaus teatrų specialistui Ramūnui Abukevičiui el.paštu ramuno.atelje@gmail.com. Kartu prašome atsiųsti rajoninio turo vertinimo protokolą, dalyvio anketą ir tris spektaklio nuotraukas.

Vaikų ir jaunimo teatrų apžiūra-šventė „Šimtakojis“ pradėta organizuoti 2001 m. Lietuvos nacionalinio kultūros centro Teatro poskyrio iniciatyva. Šventė, kurioje siekiama skatinti vaikų ir jaunimo teatrų veiklą, rengiama kas dvejus metus. Apžiūrų metu vaidinami spektakliai gali būti sukurti pagal lietuvių ar užsienio dramaturgiją, pačių dalyvių ar režisieriaus scenarijų, galima prozos ar poezijos kūrinio inscenizacija, etiudų spektaklis. Spektaklius stebi ir vertina komisija, sudaryta iš mėgėjų meną kuruojančių kultūros ir švietimo darbuotojų, režisierių, teatro pedagogų.

RAŠTAS

ANKETA

PROTOKOLAS