Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Lietuvos kultūros taryba paskelbė kultūros ir meno sričių apžvalgų santraukas
2021-03-09

 

Lietuvos kultūros taryba paskelbė 15 kultūros ir meno sričių apžvalgų santraukas ir kviečia teikti joms pastabas bei pasiūlymus.

Kviečiame susipažinti su Lietuvos kultūros tarybos (LKT) įgyvendinto tyrimo „Stebėsenos, analizės ir modeliavimo sistemos kokybinių rodiklių nustatymas“ santraukoms. Tyrimą atliko 34 ekspertai, jį sudaro 15 kultūros ir meno sričių apžvalgų. Remiantis ekspertinėmis apžvalgomis parengtos santraukos, kurias sudaro kultūros ir meno sričių, jų raidos ir projektų apibrėžimai, siūlomi kokybės vertinimo kriterijai ir rodikliai, galimų veiklų sąrašai. Ši medžiaga taps pagrindu leisiančiu Lietuvos kultūros tarybai stebėti kokybinį pokytį kultūros ir meno lauke – atpažinti svarbiausias konkrečios kultūros ar meno srities plėtrai aktualias veiklas, jų sukuriamus produktus ar suteikiamas paslaugas. Plačiau apie projektą ir nuorodos į visas santraukas: https://www.ltkt.lt/.../490-kvieciame-teikti-siulymus...

2020 m. Lietuvos nacionalinio kultūros centro, Etninės kultūros globos tarybos ir kiti etninės kultūros ekspertai dalyvavo minėtame tyrime ir atliko etninės kultūros srities ekspertinį vertinimą: https://www.ltkt.lt/sriciu-apzvalgos/etnine-kultura

Siūlome atkreipti didesnį dėmesį į su kultūros centrų veikla glaudžiai susijusių scenos menų sričių – muzikos, šokio, teatro, cirko – apžvalgas (https://www.ltkt.lt/sriciu-apzvalgos/scenos-menai) ir įvertinti, ar jos atspindi visą šių meno šakų lauką.

LKT kviečia kultūros ir meno kūrėjus, tyrėjus, vadybininkus, kultūros ir meno organizacijų atstovus ir kitus kultūros bendruomenės narius teikti pastabas, pasiūlymus ir rekomendacijas. Jų LKT laukia interneto svetainėje www.ltkt.lt iki kovo 15 d. 12 valandos.