Pagrindinė svetainė

Barboros Radvilaitės g. 8, 01124 Vilnius
Tel.: +370 5 261 1190, 261 2540
Faks. +370 5 261 2607
El. p. lnkc@lnkc.lt

Naujienos
Skelbiame liaudiškų šokių ansamblių ir grupių konkursinio sambūrio „Iš aplinkui“ nugalėtojus
2021-11-18

 

Š. m. lapkričio 6 d. Širvintų rajono savivaldybės kultūros centre vyko dešimtasis respublikinis vyresniųjų liaudiškų šokių ansamblių ir grupių konkursinis sambūris „Iš aplinkui“. Jame dalyvavo šokių grupės iš visų šalies regionų: „Volungė“ iš Kėdainių, „Ąžuolas“ iš Garliavos, „Viesula“ iš Širvintų, „Tryptukas“ ir „Jotvingis“ iš Marijampolės, „Nava“ ir „Lendvarė“ iš Trakų rajono, „Nemunėlis“ iš Jurbarko, „Gervė“ iš Visagino, „Šėvulis“ ir „Vajaunas“ iš Šiaulių, „Verdenė“ ir „Miestelėnai“ iš Panevėžio, „Grija“ ir „Šoktinis“ iš Vilniaus.

Šokių grupes, besivaržiusias trijose kategorijose – miestų, rajonų centrų, miestelių ir kaimų. – pagal repertuaro pasirinkimą, vyresnio amžiaus šokėjams tinkamą šokių atlikimo manierą, sceninę kultūrą bei originalumą vertino ir nugalėtojus rinko Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta ekspertų komisija.

Laureato vardą ir 1700 eurų premiją pelnė Jurbarko kultūros centro liaudiškų šokių studijos „Nemunėlis“ vyresniųjų grupė (vad. Jolanta Telišauskienė), Mažojo laureato titulas ir 700 eurų premija atiteko Kauno rajono Garliavos sporto ir kultūros centro šokėjų grupei „Ąžuolas“ (vad. Zita Vaškelienė). Sambūrio kūrybiškiausia vadove pripažinta „Navos“ ir „Lendvarės“ šokių kolektyvų vadovė Rimutė Blikertienė.

Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Širvintų kultūros centru šokėjų sambūrius, sukviečiančius geriausius Lietuvos kolektyvus, rengia nuo 2002 m. Kas dvejus metus organizuojamo konkurso tikslai – aktyvinti liaudiškos choreografijos judėjimą, puoselėti sceninio šokio tradiciją, skatinti kurtis naujus suaugusiųjų šokių kolektyvus, remti ir palaikyti veikiančias ir naujai susikūrusias vidutinio amžiaus žmonių šokių grupes.