LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Liepos 6-ąją – finalinis Dainų šventės akordas: kviečia puoštis tautiniu kostiumu
2024-07-05

 

Visą savaitę Lietuvą džiuginusi Dainų šventė šeštadienį pasieks kulminaciją: Vilniaus Vingio parke nuskambės Dainų diena.12 tūkstančių choristų atliks daugiau nei 3 valandų programą, kurioje skambės ir Dainų šventės klasika jau tapę, ir specialiai šių metų šventei parašyti kūriniai, praneša organizatoriai.

„Kad giria žaliuotų“ – taip pavadinta ne tik šių metų Dainų šventė, bet ir ją uždarysianti Dainų diena. Pasak organizatorių, šis pavadinimas – tai kvietimas pagalvoti, ką šiandien galime padaryti, kad Lietuva klestėtų dar ne vieną šimtmetį.

„Šių metų šventė tikrai verta šimtmečio vardo, – sakė 2024 m. Dainų šventės komunikacijos vadovė Ieva Krivickaitė. – Toks susitelkimas, kokį matome šiomis dienomis vykstančiuose šventės renginiuose, yra didelė dovana. Ją dovanojame vieni kitiems su pažadu rūpintis ir Dainų šventės tradicijos išsaugojimu, ir apskritai Lietuvos kultūros ateitimi. Šventės dalyvių nuotaikos yra nepaprastai pakilios – visi jaučia, kad dalyvauja istoriniame įvykyje.“ Liepos 6-ąją Dainų šventės renginiai prasidės eitynėmis – jos drieksis nuo Katedros aikštės Gedimino prospektu, Tauro kalnu, M. K. Čiurlionio gatve. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami eitynes stebėti, fotografuoti, tik prašomi nedalyti eitynių dalyviams vandens ar užkandžių. „Geriamuoju vandeniu dalyvius eitynių pradžioje aprūpins „Vilniaus vandenys“, visose šventės renginių vietose pastatę specialių kranų ir kolonėlių, iš kurių galima įsipilti vandens“, – sakė I. Krivickaitė.

Vingio parke koncertas prasidės 20.30 val. Pirmąjį pusvalandį džiugins pučiamųjų orkestrų pasirodymas, o 21 val. kartu su lietuviais visame pasaulyje giedama „Tautiška giesmė“ pradės chorų programą. Ji tęsis po vidurnakčio. „Liepos 6-oji yra ir Tautinio kostiumo diena, – priminė I. Krivickaitė. – Dainų dienoje Vingio parke tikrai matysime daugybę tautiniais kostiumais pasipuošusių žmonių. Kviečiame prisijungti ir žiūrovus, su pasididžiavimu vilkėti tautinį kostiumą ir susitikti dainoje.“ Dainų dienos koncertas Vingio parke nemokamas jį stebintiems stovimose vietose. Į parką negalima įsinešti skėčių, aštrių ar pavojingų daiktų.