LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Prasidėjo prekyba bilietais į Dainų šventės Ansamblių vakaro generalinę repeticiją
2024-05-10

 

Šiemet Lietuvos dainų šventei mininti šimtmetį, juntamas beprecedentis susidomėjimas birželio pabaigoje – liepos pradžioje vyksiančiais jos renginiais. Bilietai į beveik visus mokamus šventės renginius buvo iššluoti iki jų likus daugiau nei dviem mėnesiams. Greičiausiai išpirktos visos Ansamblių vakaro „Gyvybės medis“, liepos 3 d. vakarą vyksiančio Vilniaus Kalnų parke, vietos. Organizatoriai, jausdami didelį visuomenės poreikį, suteikia galimybę įsigyti bilietus į Ansamblių vakaro generalinę repeticiją – prekyba bilietais prasideda nuo gegužės 10 d. (penktadienio) 10.00 val.

Ansamblių vakaro generalinė repeticija vyks liepos 2 d. 22 val., o jos bilietai kainuoja 50% pigiau nei liepos 3 d. vyksiantis Ansamblių vakaro koncertas. Generalinėje repeticijoje bus atliekama visa Ansamblių vakaro programa su pilna scenografija ir kostiumais, tačiau organizatoriai atkreipia dėmesį, kad repeticijos metu galimi kūrybinės grupės komentarai, pauzės, pakartojimai. Repeticijos, kaip ir Dainų šventės koncertų, bilietus platina bilietai.lt

Ansamblių vakaras Dainų šventės programoje išsiskiria autentiška trisluoksne kompozicija. Jį sudaro trys elementai: choras, atliekantis lietuvių liaudies dainas ir kompozitorių būtent šiam koncertui sukurtus kūrinius, liaudies instrumentų orkestras ir liaudies šokių grupė. Ansamblių vakaras „Gyvybės medis“ – neabejotinai vienas ryškiausių 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės programos renginių. 

Ansamblių vakaro kūrėjai ir atlikėjai interpretuos gyvybės medį kaip pasaulio sampratą. Programoje susitiks keturios dieviškosios stichijos – Ugnis, Oras, Vanduo ir Žemė, auginsiančios tautos gyvybės medį. Naujos, specialiai Dainų šventei parašytos liaudies dainų išdailos skambės šiuolaikiškai, chorinis dainavimas susipins su folkloru, o nauji liaudiškos muzikos kapelų ir liaudies instrumentų orkestro kūriniai išsiskirs ypatingu skambesiu. 

Gyvybę kurianti stichijų sąveika atsispindės ir Ansamblių vakaro programos choreografijos sprendimuose: folklorinis šokis derės su sceniniu tautiniu ir šiuolaikiniu šokiu. Vienas kitą papildydami, kontrastuodami jie kurs nepamirštamą reginį, kurį dar sustiprins specialūs kostiumai, naujausios vaizdo ir šviesų technologijos, scenografija. 

Teatralizuotą Ansamblių vakaro programą atliks per 4000 dainininkų, muzikantų ir šokėjų. Skambės žinomi, žiūrovų pamėgti kūriniai ir net 20 naujų, specialiai šiai programai sukurtų kompozicijų.

Organizatoriai primena, kad į 10 iš 14 Dainų šventės renginių bus galima patekti nemokamai, įskaitant ir stovimas Dainų dienos Vilniaus Vingio parke vietas. Šiuo metu dar galima įsigyti bilietų į Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertą „Vario audra“, kuris įvyks liepos 4 d. „Twinsbet“ arenoje.