LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Birštone vyko Lietuvos kultūros centrų vadovų mokymai
2023-11-22

 

Lapkričio 22–24 d. Birštone vyko Lietuvos nacionalinio kultūros centro rengiami Lietuvos kultūros centrų vadovų mokymai, į kuriuos susirinko per 80 anksčiau ir naujai konkursus laimėjusių kultūros centrų vadovų iš 45 Lietuvos savivaldybių, taip pat iš Norvegijos ir Lenkijos.

Mokymų dalyviai turėjo galimybę ugdyti profesines / specialiąsias kompetencijas: buvo kalbama apie atvirumą pokyčiams – santykio su aplinka transformacijas, susipažinta su „Tūkstantmečio mokyklų“ programa, aptartas kultūros vaidmuo joje. Daug dėmesio mokymuose buvo skirta vieno sėkmingiausių megaprojektų „Kaunas 2022 – Europos kultūros sostinė“ patirtims ir rezultatams aptarti: analizuota, kaip per kultūrinius procesus aktyviau įtraukti vietos bendruomenę, ypač jaunimą, kaip taikyti tikslingus inovatyvius sprendimus, tradicijų išsaugojimą užtikrinančias veiklas.

Mokymai vyko vykdant 2021–2030 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonę „Aukštos meninės vertės, įvairaus ir įtraukaus kultūros turinio prieinamumo didinimas“.