LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Birželio 9 d. Klaipėdoje vyks Vakarų Lietuvos dainų šventė
2024-05-30

 

Birželio 9 d. Klaipėdoje suskambės Vakarų Lietuvos dainų šventė, kurioje dalyvaus daugiau nei šeši tūkstančiai dalyvių, per 270 kolektyvų, iš 84 Lietuvos miestų ir miestelių. Šių metų šventė skiriama Lietuvos dainų šventės 100-mečiui. 

Šventė prasidės birželio 9 d. 16.00 val. spalvinga šventės dalyvių eisena, kuri nusidrieks nuo Atgimimo aikštės iki pat Klaipėdos vasaros kocertų estrados – čia 17 val. vyks pagrindinis Vakarų Lietuvos dainų šventės koncertas.

„Šiemet švenčiame garbingą Lietuvos dainų šventės 100-metį. Didžiuojamės, kad Klaipėdos miestas buvo ir yra vienas iš didžiausių Dainų švenčių vertybių ir tradicijų gynybos bei puoselėjimo bastionų, savo turtinga praeitimi ir dabartimi tiesiantis tiltus į mūsų visų ateitį. Dainų šventė - tai mūsų tautos sakralinis reiškinys, o ir vieta, tartum tautinės bei chorinės kultūros bažnyčia, kurioje vyksta Dainų švenčių apeigos, atlaidai, kaip aukščiausias tautos dvasinis virsmas, kurioje liudijama bei išpažįstama tautos savastis, būdas ir būtis", – sakė Vakarų Lietuvos dainų šventės meno vadovas ir direktorius doc. Algirdas Šumskis.

Šventės organizatoriai kviečia visus palaikyti dainų šventės dalyvius miesto gatvėse, šventės metu kartu būti dainoje, šokyje ir muzikoje, o po šventės – neskubėti skirstytis ir kartu padainuoti su daugiatūkstantiniu dainų šventės choru. 

PROGRAMA

2024 m. birželio 9 d. / sekmadienis

10.00–20.00 val. – Klaipėdos vasaros koncertų estrados prieigose tautodailininkų bei amatų mugė

15.45–16.00 val. – Klaipėdos kariliono muzikos koncertas

16.00–16.50 val. – Šventės dalyvių iškilmingos eitynės miesto gatvėmis 

17.00–19.30 val. – Klaipėdos vasaros koncertų estrada 

Vakarų Lietuvos dainų šventėje dalyvauja vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų chorai, vokaliniai ansambliai, tautinių instrumentų orkestrai ir ansambliai, tradicinių kanklių, skudučių ansambliai, liaudiškos muzikos kapelos ir šokių kolektyvai iš Akmenės, Alytaus, Anykščių, Babtų, Biržų, Buivydiškių, Bukiškio, Dituvos, Domeikavos, Dovilų, Druskininkų, Endriejavo, Gargždų, Garliavos, Joniškio, Juknaičių, Kaltinėnų, Kalvarijos, Kauno, Kelmės, Kintų, Klaipėdos, Kretingalės, Kretingos, Kruonio, Kudirkos, Kvėdarnos, Laukuvos, Linkuvos, Marijampolės, Mažeikių, Mikoliškio, Molėtų, Naujosios Akmenės, Nemenčinės, Nidos, Norkaičių, Pagėgių, Pakruojo, Palangos, Panevėžio, Pasvalio, Platelių, Plungės, Priekulės, Prienų, Raudondvario, Rudaminos, Rusnės, Salantų, Saugų, Skirgiškių, Skuodo, Šaukėnų, Šeduvos, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Tauragės, Telšių, Tytuvėnų, Usėnų, Utenos, Užvenčio, Veiviržėnų, Vėžaičių, Vilkaviškio, Vilkyčių, Vilniaus, Žagarės, Žemaičių Naumiesčio.

Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ informacija