LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Jurbarke skambėjo Nacionalinio jaunimo choro balsai
2023-11-27

Lapkričio 24–26 d. Jurbarke vyko kūrybinė laboratorija „Nacionalinis jaunimo choras“, skirta jauniesiems chorų ir vokalinių ansamblių vadovams.

Jau ketvirtojoje kūrybinės laboratorijos sesijoje su Nacionaliniu jaunimo choru dirbo energijos ir pozityvumo kupina choro dirigentė iš Suomijos Merzi Rajala. Jaunuosius chorų ir vokalinių ansamblių vadovus lektorė mokė improvizacijos technikos, ritmikos, įsidainavimo pratimų. Šeštadienį ji vedė atvirą paskaitą „Choirs for ecoside law“ ir pristatė projektą bei specialius kūrinius, atkreipiančius dėmesį į ekologinius nusikaltimus, skleidžiančius žinią apie gamtos išsaugojimo problemas.
Savaitgalį vainikavo koncertas Jurbarko krašto muziejaus Parodų ir koncertų salėje. Reginį papuošė Jurbarko kultūros centro šviesų dailininkas Gintaras Zareckas, akompaniatorė Evelina Tamošaitytė. Koncerte publika išgirdo Merzi Rajalos ir Povilo Vanžodžio diriguojamus projekto „Choirs for ecoside law“ bei lietuvių ir belgų kompozitorių kūrinius, papildytus solistų partijomis bei choreografiniais ir vaidybiniais sprendimais.
Gruodžio 9–10 d. Nacionalinis jaunimo choras viešės Pasvalyje ir Pakruojyje. Kviečiame paskutinį kartą šiais metais išgirsti ir pamatyti šią ypatingą choro programą.

   

 

Nuotraukoje: Nacionalinio jaunimo choro koncertas Jurbarko krašto muziejaus Parodų ir koncertų salėje.