LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Jurbarke suskambo dainų ir šokių šventė „Upėmis tekančios dainos“
2024-06-17

 

Birželio 15 d. Jurbarke nuskambėjo Tauragės regiono dainų ir šokių šventė „Upėmis tekančios dainos“, nepalikusi nei vieno abejingo lietuviškai dainai, šokiui ir muzikai. Po 15 metų pertraukos Jurbarko Dvaro parke vėl skambėjo choristų balsai, sukosi liaudiškų šokių kolektyvų poros, griežė kaimo kapelos ir orkestrai.

18 val. į šventės aikštę sugužėjusius dainų ir šokių šventės dalyvius iš Jurbarko, Tauragės, Šilalės ir Pagėgių krašto sveikino Tauragės apskrities rajonų vadovai – Jurbarko ir Tauragės savivaldybių merai Skirmantas Mockevičius ir Dovydas Kaminskas, Pagėgių vicemerė Ligita Kazlauskienė, Šilalės administracijos direktorius Andrius Jančauskas, LR Seimo nariai Ričardas Juška ir Romualdas Vaitkus ir LR Kultūros ministro patarėjas Sigitas Šliažas.

Gražiu dainų ir šokių šventės atidarymo momentu tapo Lietuvos nacionalinio kultūros centro chorų specialisto, kuruojančio šalies suaugusiųjų chorų ir vokalinių ansamblių veiklą Tomo Kreimerio ir Lietuvos chorų sąjungos tarybos narės, choro „Viva“ vadovės Vilijos Mažintaitės atvežtas vienas garbingiausių meno kolektyvų apdovanojimų – „Aukso paukštė“. Ji buvo įteikta Jurbarko kultūros centro moterų choro „Saulė“ kolektyvui ir jo vadovei Danutei Lapienei. Apdovanojimas skirtas kaip geriausiam naujai susibūrusiam kolektyvui Lietuvoje 2023 m.

Beveik tris valandas pintą dainos, šokio ir muzikos pynę vainikavo bendras šokis, kuriam pasibaigus rajono meras Skirmantas Mockevičius Tauragės apskrities dainų šventės vėliavą ir teisę rengti regioninę dainų šventę perdavė Šilalės savivaldybei.

     

Jurbarko rajono savivaldybės ir Tauragės kultūros centro informacija