LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Jurbarke vyks kūrybinė laboratorija „Nacionalinis jaunimo choras“
2023-11-21

 

Kūrybinė laboratorija „Nacionalinis jaunimo choras“, skirta jauniesiems chorų ir vokalinių ansamblių vadovams, š. m. lapkričio 24–26 d. keliasi į Jurbarką. Jau ketvirtą choro sesiją ves choro dirigentė, improvizacijos specialistė, kompozitorė Merzi Rajala iš Suomijos. Kūrybinę laboratoriją vainikuos Nacionalinio jaunimo choro koncertas Jurbarko krašto žiūrovams.

Lapkričio 25 d. 14.30–16.00 val. Jurbarko kultūros centro Mažoje salėje M. Rajala ves atvirą paskaitą anglų kalba „Choirs for Ecoside law“ apie ekologijos išsaugojimą, tvarumo žemėje stiprinimą pasitelkiant chorinę muziką.

Lapkričio 26 d. 15 val. Jurbarko krašto muziejaus Parodų ir koncertų salėje Nacionalinis jaunimo choras surengs koncertą – teatralizuotoje koncerto programoje skambės lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai, paliečiantys gamtos, stichijų ir klimato kaitos temas. Choro meno vadovas ir dirigentas – Povilas Vanžodis.

Renginiai nemokami.

Penkių sesijų kūrybinė laboratorija „Nacionalinis jaunimo choras“ rugsėjo ir spalio mėnesiais jau vyko Palangoje, Molėtuose ir Birštone. Kiekvienoje kūrybinės laboratorijos sesijoje su choru dirba vis kitas užsienio lektorius, supažindinantis dalyvius su inovatyviomis ir aktualiomis temomis, papildantis koncerto repertuarą naujais choreografijos ir vizualizacijos aspektais.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro organizuojamos kūrybinės laboratorijos „Nacionalinis jaunimo choras“ tikslas – muzikinį išsilavinimą turintiems, neseniai su choru, vokaliniu ansambliu dirbti pradėjusiems ar kolektyvą burti ketinantiems kultūros centrų darbuotojamssuteikti kompetencijas, kurias ateityje jie galėtų pritaikyti dirbdami su kultūros centrų meno kolektyvais.