LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Kviečiame stebėti Lietuvos nacionalinio kultūros centro tinklalaidę „Pokalbiai prie Vilnelės“, skirtą regionų kultūrai
2021-12-21

 

Gruodžio 21 d. 11 val., kviečiame Jus jau į paskutinius „Pokalbius prie Vilnelės“. Lietuvos nacionalinio kultūros centro 80-mečiui skirtą tinklalaidžių ciklą užbaigsime diskusija apie mūsų kultūros lauką: kultūros politikos gaires, bendradarbiavimą su regionais, Vyriausybe, ministerijomis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, Dainų ir šokių švenčių tradicijų, kultūrinio tapatumo išsaugojimą, kultūros sklaidą, šiandienos iššūkius ir ateities perspektyvas.

Diskusijoje dalyvaus LR kultūros viceministras Albinas Vilčinskas, Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas, Plungės rajono savivaldybės kultūros centro direktorius Romas Matulis, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa ir direktoriaus pavaduotoja Inga Kriščiūnienė.

Pokalbį moderuos muzikologė Gerūta Griniūtė.

Kviečiame visą kultūros bendruomenę aktyviai jungtis ir stebėti tiesioginę transliaciją mūsų „Facebook“ paskyroje, užduoti klausimus diskusijos dalyviams, dalytis įžvalgomis komentaruose.

80-ies metų sukaktį šiemet minintis Lietuvos nacionalinis kultūros centras pavasarį visuomenę pakvietė į virtualius „Pokalbius prie Vilnelės“. Kas antrą mėnesio ketvirtadienį tuo pačiu laiku – 15 val. – rengiamos tinklalaidės supažindina ne tik su centro veikla, bet ir su ryškiausiais Lietuvos etninės kultūros ir mėgėjų meno reiškiniais, apžvelgia šių dienų aktualijas, kviečia pasiklausyti įdomių pokalbių su žinomais kultūros žmonėmis.

„Pokalbiai prie Vilnelės“ tiesiogiai transliuojami LNKC socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Neturinčius „Facebook“ paskyros tinklalaides kviečiame stebėti čia: https://www.facebook.com/liaudieskulturoscentras/

„Pokalbių prie Vilnelės“ laidų įrašus patogiu metu galite žiūrėti mūsų „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose bei „15min“ vaizdo platformos „Žiūrėk“ rubrikoje „Kultūra“.