LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Paskelbti Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ nugalėtojai
2024-06-04

 

Gegužės 30 d. Upytės tradicinių amatų centre nuotaikingu koncertu ir iškilmingais sveikinimais bei padėkomis baigėsi dešimtojo moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioninių atrankų ciklas. Iš viso būrio jaunųjų meistrų ir meistrių išrinkti ir konkurso nugalėtojais paskelbti Aleksas Sukackas (mokytoja Lina Žaliauskienė), Viltė Skrickaitė (mokytoja Irena Ona Vilienė), Marijonas Mieldažys (mokytojas Adolfas Teresius), Mindaugas Bakšaitis (mokytoja Sniežana Šašienė), Mykolas Petruškevičius (mokytojas Algirdas Juškevičius), Smiltė Skrickaitė (mokytoja Irena Ona Vilienė).

Baigiamojoje „Sidabro vainikėlio“ parodoje eksponuotus įdomiausius, tradicijos atspindžio ir meniškumo požiūriu vertingiausius darbus bus galima pamatyti ir 2024 m. Lietuvos dainų šventės dienomis vyksiančioje Liaudies dailės parodoje Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje. 

Nuo 2023 m. kas dvejus metus, rengiamą liaudies dailės konkursą gražiai užpildo jaunieji meistrai, atrandantys senąjį Lietuvos liaudies meną, amatus ir įkvepiantys jiems naujos gyvybės. Tai esminis būdas išlaikyti tradiciją gyvą. Konkurso tikslas ir yra skatinti vaikus ir jaunuolius susipažinti su liaudies dailės paveldu, patiems prisiliesti prie medžiagos bei įrankių ir pasitelkus vaizduotę kurti savo vaizdinės ir taikomosios liaudies dailės kūrinius. Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ kelionė pradedama vietiniais turais, kurių laimėtojai keliauja į regionines atrankas ir tik pusšimtis geriausiais regionuose pripažintų vaikų ir jaunuolių susitinka varžytuvėms finalinėje parodoje, kurioje išrenkami nagingiausi, darbščiausi, išradingiausi jaunieji Lietuvos meistrai.