LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Per Lietuvą keliaujantis Dainų šventės žygis aplankė Vievio kraštą
2024-01-28


Vienas svarbiausių mūsų kultūros reiškinių – Lietuvos dainų šventė  šiemet mini šimto metų sukaktį. Šalies kolektyvams intensyviai ruošiant įspūdingų jungtinių koncertų programas, šventės organizatoriai pradėjo specialių renginių ciklą, laukimo nuotaika užkrėsiantį visą Lietuvą.

Dainų šventės žygio tikslas – papasakoti, kaip augo, kito ir vystėsi ši šimtą metų tautą telkianti tradicija, pristatyti šalies miestų ir miestelių indėlį į šventės istoriją ir pakviesti atvykti į birželio 29 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančią Lietuvos dainų šventę.

Gruodžio mėnesį Kretingoje startavęs žygis sausio 27 d. į Vievio kultūros centrą sukvietė chorus, liaudiškų šokių kolektyvus, folkloro ansamblius, mėgėjų teatrus iš Elektrėnų, Kaišiadorių, Rūdiškių, Širvintų ir Vievio. Gausiai susirinkusius dalyvius ir žiūrovus sveikino Lietuvos nacionalinio kultūros  centro direktorius Saulius Liausa ir Elektrėnų savivaldybės meras Gediminas Ratkevičius. Koncerte, kurį vedė žurnalistė Ugnė Siparė ir režisierius Vytautas Mikalauskas, skambėjo artėjančios šventės kūriniai, pasakojimai apie šiame krašte besiskleidusią dainų švenčių tradiciją, taip pat buvo pristatyta simbolinė inkilų instaliacija, kviečianti veikti, kad giria ne tik žaliuotų, bet ir čiulbėtų. Žygio renginiuose dalyvaujantys kolektyvai bei visi norintys gamino inkilus ir pavasarį, pasitinkant grįžtančius paukščius, juos iškels savo miesto erdvėse.

Dainų šventės žygio renginiai šiemet aplankys dar devynias savivaldybes – Pasvalį, Marijampolę, Lazdijus, Mažeikius, Jonavą, Anykščius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę.