LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Šiauliuose – įspūdinga dainų šventė „Teka saulelė“
2024-06-02

Šimtametės Lietuvos dainų švenčių tradicijos pristatytos Šiauliuose. Centrinio parko estradoje įvyko ilgai laukta regioninė dainų šventė „Teka saulelė“. Ši dainų šventė subūrė apie pustrečio tūkstančio dalyvių: daugiau nei 80 chorų, pučiamųjų orkestrų ir choreografinių grupių iš visos Lietuvos. Klausytojams pristatyti net 34 muzikos kūriniai. 

Nors iki tikrosios šimtmečio dainų šventės Vilniuje dar liko daugiau nei mėnuo, šiauliečiams pristatyti įspūdingiausi jos kūriniai. Regioninė dainų šventė „Teka saulelė“ – tai ypatingas įvykis Šiaulių miestui ir regionui. Ši šventė atspindi gilias tradicijas, siekiančias dar 1924-uosius metus, kai Kaune įvyko pirmoji Lietuvos Dainų šventė. Nuo to laiko dainų šventės tapo neatsiejama lietuviškos kultūros dalimi, vienijanti žmones ir stiprinanti bendruomenę. Šventės „Teka saulelė“ programoje skambėjo 100-mečio jubiliejų mininčios Dainų šventės Dainų dienos „Kad giria žaliuotų“ ir Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncerto „Vario audra“ muzika ir dainos, viso – 34 kūriniai. Juos atliko apie pustrečio tūkstančio dalyvių – net 80 chorų, pučiamųjų orkestrų ir choreografinių grupių iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, taip pat – žinomi solistai. 

Prie šventės rengimo ir įgyvendinimo prisidėjo daug savo darbą išmanančių žmonių. Regioninės dainų šventės „Teka saulelė“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas – Remigijus Adomaitis. Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ meno vadovas ir dirigentas, muzikos pedagogas, Šiaulių miesto garbės pilietis, nuo 2003 m. yra dalyvavęs ir vyriausiuoju dirigentu buvęs visose Lietuvos dainų šventėse. Įspūdingą renginį režisavo dainų autorius ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas. Regioninės dainų šventės „Teka saulelė“ kūrybinę grupę sudaro šventės direktorė Deimantė Bačiulė, meno vadovo pavaduotojai, dirigentai Birutė Janonienė ir Mindaugas Žalalis, scenarijaus autorė Jovita Lubienė, pučiamųjų instrumentų orkestrų vyriausiasis dirigentas Remigijus Vilys, vyriausiasis baletmeisteris Mindaugas Kosaitis, baletmeisterės Lilija Bernatavičienė, Ugnė Zanevičiūtė-Audejava, Sonata Jankienė, šventės koordinatorė Aušra Brijūnienė, vizualizacijų dailininkas Irmantas Myniotas. Nuskambėjus paskutiniesiems akordams kūrybinės grupės narius pasveikino ir už puikų vienijantį renginį miestui padėkojo Šiaulių meras Artūras Visockas.

 
     

Šiaulių miesto savivaldybės informacija