LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Naujienos
Vilniaus mokytojų namuose – koncertas „Griežia Kėdainių ir Kaišiadorių krašto muzikantai“
2023-11-23

 

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus mokytojų namų svetainėje karaliaus dumpliniai instrumentai – vyks koncertas „Griežia Kėdainių ir Kaišiadorių krašto muzikantai“. Muzikantų meilė instrumentams ir tradicijoms, iš tėvų ir senelių išmoktos branginamos vaikystės ar jaunystės melodijos prabils armonikų ir dūdmaišio garsais.

Renginyje dalyvaus vienuolika geriausių Kėdainių ir Kaišiadorių tradicinės muzikos atlikėjų: Šauniausio armonikieriaus titulą pelnęs Sirutiškio kapelos narys Jonas Petrulėnas, iš senelio muzikanto talentą paveldėjęs bandonininkas Gražvydas Drąsutis iš Kėdainių, vokiška armonika grojantis muzikos mokytojas Česlovas Kriščiūnas iš Kaišiadorių, armonininkai Edmondas Blėdžius, Sigitas Urba ir Robertas Dubinka iš Krakių, Zenonas Brazinskas iš Josvainių, Antanas Adomavičius iš Kėdainių, Artūras Rušas iš Šėtos, dūdmaišį pučiantis Aidmantas Bernatonis ir akordeonu grojantis Vytautas Aleknavičius iš Kaišiadorių. Koncertą ves Lietuvos nacionalinio kultūros centro instrumentinio folkloro specialistas Arūnas Lunys.

Koncerto pradžia lapkričio 23 d. 18 val.

Renginys nemokamas.

Koncertą rengia Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Kėdainių rajono savivaldybe, Kėdainių kultūros centru ir Kaišiadorių kultūros centru.