Tarptautinis instrumentinio folkloro festivalis

GRIEŽYNĖ - 2004

2004 m. rugsėjo 8 - 12 d.

 

 

english

 

   Festivalis 

Dalyviai

Programa

Renginiai

Rengėjai

Istorija

Rėmėjai

 

Tarptautinis instrumentinio folkloro festivalis GRIEŽYNĖ yra vienintelis Lietuvoje ir seniausias Baltijos rytiniame regione šio žanro renginys, vykstantis Vilniuje kas antri metai. 1992-aisiais jį sumanė bei įgyvendino du instrumentinio folkloro entuziastai – kompozitorius Algirdas Klova ir Arūnas Lunys. Pavadinimas GRIEŽYNĖ pasirinktas neatsitiktinai - griežyne liaudyje vadinamas smuikas. O juk smuikas yra vienas pagrindinių liaudies muzikos instrumentų ne tik Lietuvoje.

Festivalio tikslas – supažindinti Lietuvos visuomenę su įvairių tautų liaudies muzikantais, jų instrumentais ir tradicine muzika, o svečiams pademonstruoti lietuvišką autentišką muzikavimo tradiciją. Ankstesniuose GRIEŽYNĖS festivaliuose yra groję Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Suomijos, Anglijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Peru, Airijos, Velso, JAV, Italijos, Japonijos, Irano ir kitų šalių muzikantai.

 GRIEŽYNĖ - ne tik koncertai. Tai instrumentų ir muzikantų fotografijų parodos, folkloro kinas, kuriame rodoma dokumentinė etnografinė medžiaga - papročiai, instrumentų gamyba, muzikantai, šokiai. 

Ši GRIEŽYNĖ pakvies į jau tradiciniais tapusius koncertus, pernai gimusią folkoteką ir world music renginį, o ir staigmenų netrūks. Pirmą kartą festivalyje bus surengtas muzikos ir poezijos vakaras, birbynių muzikos koncertas ir kt.

 

 

 

 

© 2004

D. Lingė