LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Vasaros akademija 2021

 

Š. m. rugpjūčio 16–20 d. poilsio namuose „Bebrusai“, Molėtų r., vyks XIX kvalifikacijos kėlimo kursai chorų vadovams „Vasaros akademija“.

Nuo 2002 m. organizuojami kasmečiai kvalifikacijos kėlimo kursai „Vasaros akademija“, pradėti rengti kaip berniukų chorų kūrybinė laboratorija-kvalifikacijos kursai, sulaukė didelės sėkmės bei susidomėjimo ir nuo 2003 m. buvo išplėsti ir pritaikyti visų žanrų chorų vadovams bei muzikos mokytojams. „Vasaros akademija“ kasmet pritraukia apie 100 chorinio žanro entuziastų: dirigentų, pedagogų, muzikos mokytojų, kompozitorių, choristų. Stovyklos forma organizuojami kvalifikacijos kursai apima labai platų temų spektrą. Čia atvyksta ir savo veiklos bei darbo metodus aptaria garsūs pasaulio chorų dirigentai profesionalai, rengiamos choro studijos, pristatomi naujausi choriniai leidiniai ir repertuaras, aptariamos Dainų švenčių aktualijos.

PROGRAMA

 

2021 m. rugpjūčio 16-20 d. Molėtų rajone, Zamokėlių kaime vyko Lietuvos chorų sąjungos ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro organizuojami XIX chorų vadovų kvalifikacijos kėlimo kursai „Vasaros akademija“. Visos šalies chorų vadovai bei pedagogai turėjo galimybę dalyvauti kviestinių lektorių paskaitose ir tobulinti dainavimo įgūdžius choro studijoje (vadovė Danguolė Beinarytė). Savo pranešimus pristatė ir patirtimi dalinosi lektoriai Madara Ivane (Latvija), Silvija Pročkytė, Indrė Kuizinienė, Robertas Mincevičius, Saulius Liausa, Dainius Numgaudis, Raimondas Katinas, Marina Kirejeva (Rusijos federacija). Taip pat šiais metais vyko ir jau tradiciniu tapęs naujų kūrinių chorams ir vokaliniams ansambliams konkursas (vadovas – prof. Vytautas Miškinis). Jo laureatams buvo skirtos Lietuvos nacionalinio kultūros centro įsteigtos premijos. Visą renginį vainikavo jungtinio „Vasaros akademijos“ dalyvių choro koncertas Molėtų šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, sulaukęs daug palankių publikos atsiliepimų.

Foto - Ieva Stasiulaitytė