LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Visa mokykla šoka 2024-2025

Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija penktą kartą skelbia tradicinius šokius puoselėjantį Lietuvos mokyklų konkursą „Visa mokykla šoka“

Konkurso tikslas – puoselėti tradicinius šokius, telkti ir vienyti mokyklų bendruomenes, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą.

Pastaraisiais metais jaunimo susidomėjimas liaudies šokiais pastebimai auga: daugelyje mokyklų vyksta vakaronės, buriasi šokių klubai, kur jauni žmonės smagiai leidžia laisvalaikį, kuria šventinę nuotaiką, bendrauja.

Konkursas „Visa mokykla šoka“ kviečia tai daryti drauge! Nesudėtingi ir tikrai smagūs mūsų liaudies šokiai, rateliai ir žaidimai nereikalauja ilgų pratybų, išskirtinių gebėjimų, juos gali šokti kiekvienas čia ir dabar. Visi susibūrimai – tradicinių šokių vakaronėse, šventėse, stovyklose, naktišokiuose ir pan. – teikia daug džiaugsmo, pozityvios energijos, vienam vyksmui sutelkia didelį būrį jaunų žmonių, juos vienija.

Šis konkursas išsiskiria iš kitų tuo, jog pagrindinis jo organizavimo tikslas – ne išryškinti geriausius, gabiausius šokėjus, o įvertinti visos mokyklos bendruomenės pastangas ir veiklą, stiprinant šiuolaikinių vaikų ir jaunimo domėjimąsi savo krašto tradicine kultūra, populiarinant tradicinį šokį tarp mokyklinio amžiaus jaunimo.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti 2024-2025 m. konkurse „Visa mokykla šoka".

Paraiškas siųsti Audronei Vakarinienei, el.paštu: audrone.vakariniene@lnkc.lt

Raštas

Nuostatai

Paraiškos

Grojaraštis

Rekomenduojami šokiai, rateliai, žaidimai (aprašai)