LNKC logotipas

Dainų diena 2018
Vokaliniai ansambliai - Aukso paukštė 2021

Nominacija „Geriausias vokalinis ansamblis ir vadovas“

 

Laureatas

Panevėžio rajono Miežiškių kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis „Alkupis“ ir vadovė Lina Kairytė

 

Panevėžio rajono Miežiškių kultūros centro mišrų vokalinį ansamblį „Alkupis“ 2000 m. įkūrė ir jam vadovauja Lina Kairytė. Kolektyvą sudaro dvylika įvairių profesijų narių nuo 19 iki 59 metų.

Vokalinis ansamblis „Alkupis“ – vienas ryškiausių kolektyvų Panevėžio rajone. Ansamblis atstovauja rajonui ne tik šalies festivaliuose, konkursuose, šventėse, bet ir reprezentuoja savo kraštą koncertinėse išvykose į užsienį. Per visą kūrybinės veiklos laikotarpį kolektyvas ir vadovė pasiekė daug reikšmingų laimėjimų ir apdovanojimų. Ypač aktyvi ir prasminga pastarųjų metų veikla.

Ansamblis yra parengęs sakralinės muzikos, romansų, išplėtotų lietuvių liaudies dainų, giesmių ir dainų švenčių programas. 2021 m. kolektyvo vadovės iniciatyva surengtas koncertų ciklas „Baltos Kalėdos“. Projekte dalyvavo keli pirmos kategorijos Aukštaitijos regiono vokaliniai ansambliai, tarp jų „Alkupis“, bei profesionalūs atlikėjai.

2021 m. konkurse „Šventosios gaida“ ansamblis pelnė antrą vietą, festivalyje-konkurse „Dainų sodai“ – laureato diplomą, konkurse „Šilų aidai“ – pirmą vietą kaimų ir miestelių kategorijoje ir specialųjį prizą už geriausiai atliktą lietuvių liaudies dainą, 2021 m. solistų ir vokalinių ansamblių konkurse „Sidabriniai balsai“ – trečią vietą ir I laipsnio laureato diplomą.

Vokalinis ansamblis „Alkupis“ yra šalyje rengiamų švenčių, festivalių, konkursų „Dainuok širdie“, „Šventosios gaida“, „Kur aukštas klevas“, „Šilų aidai“, „Dainų sodai“, „Kviečia sūduviečiai“, „Sidabriniai balsai“ ir kt. dalyvis ir laureatas. Koncertuota Latvijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Sakartvele.

Lina Kairytė (g. 1978 m. kovo 25 d. Miežiškiuose) 2001 m. baigė Klaipėdos universitetą, įgijo solisto ir muzikos mokytojo kvalifikaciją. 2004 m. Klaipėdos universitete baigė magistrantūros studijas pagal muzikos istorijos ir teorijos programą.

2011 m. su moterų vokaliniu ansambliu „Raskila“ laimėta „Aukso paukštės“ nominacija „Geriausias vokalinis ansamblis ir jo vadovas“. 2017 m. L. Kairytė pripažinta geriausia Panevėžio rajono kultūros darbuotoja.

Vadovės kūrybos principai: Savo darbą reikia atlikti gerai, su meile ir nuoširdumu. Pagrindinis tikslas – dainavimas turi žmogų auginti (emocinės jausminės būsenos, naujų kompetencijų, laimėjimų, komunikacijos požiūriu), dainuoti turi būti gera. Dainuojantis žmogus – gražus žmogus.

Vadovės credo: Ką darai – daryk gerai.